betani_matek_sendsHOPMAN KUP 2011

 

U finalu Hopman kupa SAD i Belgija

 

Finalisti Hopman kupa u Pertu su prvoplasirana reprezentacija u grupi B Sjedinjene Američke Države i Belgija koja je zbog odustajanja selekcije Srbije uzrokovanog povredom Ane Ivanović u borbu za titulu dospela sa druge pozicije A grupe.

Amerikance je pobedom nad britanskom predstavnicom Laurom Robson od 6:4, 6:2 u prvom meču trećeg kola u finale odvela Betani Matek-Sends, pošto im je bio potreban samo jedan trijumf u poslednjem kolu.

Povezana vest:  Tipsarević i Troicki eliminisani u dublu

Poraz Džona Iznera od Endija Mareja – 6:4, 6:2 nije imao rezultatski značaj, nakon čega je britanska kombinacija predala meč mesovitih parova i Amerikanci su slavili rezulatom 2:1.

U prvom meču trećeg kola u grupi B Francuska je savladala Italiju sa 3:0. Vođstvo Francuzima donela je Kristina Mladenović kojoj je meč predala Frančeska Skjavone pri rezultatu 4:4 u prvom setu.

Povezana vest:  US OPEN 2013, Tipsarević izgubio od Ferera

Drugi poen francuskom timu zaradio je Nikolas Mau, uspešniji od Potita Staraćea rezultatom 6:3, 7:6, a konačan rezulatat od 3.0 usledio je nakon predaje Italijana bez borbe u konkurenciji mešovitih parova .