Na samo 10 premijerligaških stadiona, uglavnom u Londonu, domaćim navijačima će biti dozvoljen ulaz, kada se ublaže mere restrikcije zbog korona virusa, prema novim merama koje je danas objavila britanska vlada.

Ostalih 10 fudbalskih klubova iz Premijer lige nalaze se u područjima koja su označena kao najrizičnija za infekciju korona virusom i ostaće zatvorena, uključujući i Mančester, odakle su dva velika kluba Junajted i Siti.

Povezana vest:  SP 2011 ŽENE, Šveđanke u polufinalu SP-a u Nemačkoj

Od srede, do 2.000 navijača biće dozvoljeno na utakmicama Liverpula i Evertona, pošto je taj region smešten u drugi nivo.

Povratak je dozvoljen samo domaćim navijačima, koji će morati da budu na odredjenoj udaljenosti, kao i da izbegavaju bliski kontakt kao što je grljenje.

Isto važi i za London, pa će do 2.000 ljudi biti na utakmicama Arsenala, Čelsija, Kristal Palasa, Fulama, Totenhema i Vest Hema, ali i na mečevima Brajtona i Sautemptona.

Povezana vest:  Navijači Reala vređali Bejla

Osim mančesterskih klubova, ostaće zatvoreni stadioni Aston Vile, Vest Bromviča, Vulverhemptona, Njukasla, Lidsa, Lestera i Barnlija.

Prema poslednjim podacima u Velikoj Britaniji je od korona virusa umrlo više od 56.000 ljudi.