UEFA_Liga_Sampiona copyNameštena Šalkeova utakmica u Ligi šampiona?

 

Da li je utakmica Lige šampiona u kojoj je Šalke u Gelzenkirhenu savladao telavivski Hapoel rezultatom 3-1 nameštena, pitanje je kojim se bavi deo nemačkih medija.

Susret je odigran 30. oktobra prošle godine i sam ishod i nije toliko čudan koliko spoznaja da je na pobednika uplaćeno dvanaestak miliona evra. Cela priča na sumnjivosti dodatno dobija uz saznanje da je azijsko kladioničarsko tržište uz uplate na ubedljivu pobedu i znatno smanjilo koeficijent na slavlje nemačkog Bundesligaša, a značajno je i pisanje dela izraelske štampe. Tako Ha’aretz tvrdi:

Povezana vest:  Zarateu tri utakmice neigranja

-U klubu su šokirani, ali u ekipi već duže vreme kruže glasine o toj gostujućoj utakmici.

Evropska fudbalska federacija (UEFA), pod čijim je okriljem takmičenje sa spornim ishodom utakmice, navodno je odmah po njenom završetku saznala o jakim novčanim uplatama u Aziji. Istraga je u toku, a mnoge oči uprte u Bohumski proces u kojem se trenutno pred sudom nalazi i berlinski Hrvat Ante Šapina koji je osumnjičen za manipulisanje utakmicama, ali koji je pred pred sudijom Zemaljskog suda u Bohumu i u ulozi svedoka.

Povezana vest:  Ubijen golman Orlanda Senzo Mejiva

Njegov advokat Stefan Konen kaže:

-Te me priče ne iznenađuju, ali nameštenja utakmica nisu isključivo povezana s imenom mog klijenta.

Oglasio se i trener Šalkeove ekipe Feliks Magat koji je uz tvrdnju da to „prvi puta čuje“ i dodao:

-Ako se pobedi Lion 3-0, domaća 3-1 pobeda protiv izraelskog suparnika nije neobična i zbog nje se ne treba odmah sumnjati u manipulaciju ishodom.

Povezana vest:  Galijani: Odlazak Pirla najveća greška, ali ne samo moja