Andres IniestaBarselona čuva prvo mesto

 

Fudbaleri Barselone pobedili su večeras na gostovanju kod Deportiva sa 4:0 i osigurali ostanak na liderskoj poziciji na tabeli španskog prvenstva i posle utakmica 18. kola.

Tri boda u Korunji Barseloni su doneli golovi Davida Vilje, Lionela Mesija, kome je to bio 18. prvenstveni pogodak u sezoni, Andresa Inijeste i Pedra Rodrigesa.

Povezana vest:  Čukarički: Nadamo se četvrtini finala

Barselona je u dosadašnjem toku sezone sakupila 49 bodova, pet više od madridskog Reala, koji će sutra u derbiju kola dočekati trećeplasirani Viljareal.

Sevilja je ranije danas pobedila na gostovanju kod Real Sosijedada sa 3:2, iako je dva puta imala gol zaostatka.

Najzaslužniji za preokret bio je dvostruki strelac Frederik Kanute, a mrežu domaćih pogodio je i Luis Fabrijano, pa je Sevilja pobedila i na drugom meču uzastopce i izjednačila se sa Hetafeom i Atletikom iz Bilbaa na sedmom mestu na tabeli.

Povezana vest:  Radoman: Smenili me ljudi koji nemaju veze sa fudbalom

Atletik je osvojio bod na gostovanju kod Malage 1:1 i to zahvaljujući golu Havija Martinesa u trećem minutu sudijske nadoknade.

Prethodno je doskorašnji odbrambeni fudbaler Bajerna iz Minhena Martin Demikelis doveo domaće u vođstvo od 1:0 golom u 81. Minutu debitantske utakmice u Malagi, koja sada ima četiri boda više od timova u zoni ispadanja.