Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine nije dobila novog selektora zbog žestokih nacionalnih podela u Izvršnom odboru Fudbalskog saveza.

Kako navode lokalni mediji, članovi Izvršnoga odbora koji odlučuju o nasledniku Dušana Bajevića sukobili su se oko dvojice kandidata – Bugarina Ivajla Peteva i nekadašnjeg reprezentativca Sergeja Barbareza.

Peteva podržavaju srpski i hrvatski članovi Izvršnog odbora, a za Barbareza su bošnjački članovi.

Povezana vest:  UEFA kaznila FS Ukrajine

Sednica na kojoj je bila potrebna podrška dvotrećinske većina od 15 članova Izvršnog odbora prekinuta je juče jer bošnjački članovi na čelu sa aktuelnim predsednikom Saveza Elvedinom Begićem nisu hteli da podrže izbor Peteva.

Sednica bi trebalo da bude nastavljena danas, a zahvaljujući poslednjoj promeni statuta, najmanje jedan glas mora biti od predstavnika FS Republike Srpske, a dva glasa od predstavnika Saveza Federacije BiH (po jedan predstavnik iz Kantonalnog i Županijskog saveza).

Povezana vest:  Bekam srećan zbog povratka u Milan

Budući predsednik Fudbalskog saveza BiH Vico Zeljković žestoko je optužio Begića za smišljene opstrukcije po nacionalnoj osnovi.

„Situacija je katastrofalna. Aktuelni predsednik Saveza Elvedin Begić kriv je za propast sednice, jer nije želeo da selektor bude izabran. Begić je telefonski održao sastanak sa bošnjačkim članovima i rekao im da nije u interesu Bošnjaka da Petev bude izabran za izbornika „, kazao je Zeljković, a prenosi HINA.

Povezana vest:  FRANCUSKA LIGA, 35. KOLO, Lion slavio protiv Monpeljea