murinjo_zlatna_loptaŽoze Murinjo: Nadam se da će i moji suparnici uskoro imati ovu čast

 

Portugalski trener Žoze Murinjo, danas trener madridskog Reala, poneo je epitet najboljeg trenera u 2010. godini, u izboru koji zajedno obavljaju FIFA i France Football.

Ali, do trona je Murinjo došao isključivo zaslugama iz Intera, gde je boravio tokom prošle sezone. Murinjo je s milanskom ekipom postao prvak Europe, ali i italijanski šampion i osvajač italijanskog Kupa. Pobedio je, pak, u završnoj borbi ovog izbora Visentea del Boskea, španskog selektora, i Žozepa Gvardiolu, trenera Barselone.

Povezana vest:  Mikić: Saša Ilić je najveća opasnost

-Naporno sam radio da dođem ovde. Ovu nagradu posvećujem ujedno i svim igračima i navijačima Intera i Real Madrida – rekao je Murinjo i nastavio:

-Ne bi bilo etično da odmah ne spomenem dva konkurenta koja sam imao u završnici ovog izbora. Mislim da smo svi pobednici, a njima iskreno želim da što pre budu tu gde sam ja i da se osećaju ovako ponosno. Jer, i njih dvojica su sjajni treneri.

Povezana vest:  Ilić i Balažic: Dva boda na startu malo, ali mi se pitamo

Murinjo je još dodao za kraj:

-Mesi je igrač s neke druge planete, ali lično mi je u ovom trenutku žao Kristijana Ronalda, Ćavija, Snajdera, Injeste, Maikona i drugih kada je u pitanju izbor najboljeg fudbalera.