Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević rekao je danas da ekipa dobro zna svoje obaveze i da je spremna za predstojeću utakmicu protiv Zlatibora u Super ligi.

„Znamo koje su nam obaveze i ciljevi. Spremi smo. Samo Filip Stevanović ima problema sa zglobom, ostali igrači su spremni“, rekao je Stanojević na konferenciji za novinare.

Fudbaleri Partizana igraju u ponedeljak od 18.10 na svom terenu protiv Zlatibora, utakmicu 27. kola Super lige Srbije.

Crno-beli su u prvenstvu nanizali 14 pobeda i drugi su na tabeli sa devet bodova zaostatka za vodećom Crvenom zvezdom. Upitan o „večitom“ derbiju koji se igra 17. aprila, Stanojević je rekao da je još rano razmišljati o toj utakmici.

Povezana vest:  VESTI IZ FUDBALA, Italija

„Uvek imamo pritisak, ne samo pred Zlatibor već i pred svaku utakmicu. Moramo da se dokazujemo i pobedjujemo, tako je u Partizanu uvek bilo. Niko ni ne pominje derbi, do tada imaju tri utakmice, plus reprezentacija, znači neki će odigrati i šest utakmica. Ko zna šta će biti, ne razmišljamo o tome. Ne razmišljam o nizu pobeda. Opterećeni smo svakom narednom utakmicom, ne znači mi ništa niz ako ne pobedjujemo“, naveo je on.

Govoreći o mogućim promenama u sastavu, Stanojević je rekao da neće previše menjati.

Povezana vest:  Agent: Serhio Ramos ostaje u Realu

„Ušli smo u jedan ritam koji dobro funkcioniše, plašim se da ne ispadnemo iz ritma ako mnogo menjamo. Neće biti velikih rotacija, tri, četiri igrača sigurno. Od mladjih će biti samo bonusi koji su neophodni. Sačekaćemo pauzu, svaka utakmica je važna“, dodao je on.

Upitan o velikom nizu pobeda Partizana i Zvezde u domaćem prvenstvu, Stanojević je rekao da je to zbog većih budžeta beogradskih „večitih“ rivala u odnosu na ostatak lige.

„Imamo mnogo velike budžete u odnosu na timove iz naše lige i veliku razliku u mogućnostima. Ne znam da li ostale zemlje imaju tolike razlike, da se neke izdvajaju ekipe. Veliki budžeti i velika razlika u mogućnostima“, dodao je on.

Povezana vest:  Karlos: Bejl vredi 100 miliona evra

Trener crno-belih izrazio je zadovoljstvo što će Saša Zdjelar potpisati novi ugovor i naveo da je razgovarao sa ljudima iz kluba o novom ugovoru za Bojana Ostojića.

Stanojević je izrazio zadovoljstvo što su četvorica igrača Partizana, Nemanja Jović, Svetozar Marković, Lazar Pavlović i Filip Stevanović pozvani u mladu reprezentaciju i naveo da bi voleo da šansu dobije i Nikola Štulić, koji je, kako je naveo, dobar u poslednje vreme.