Fudbaleri Srbije Filip Đuričić i Stefan Mitrović izjavili su da od novog selekora Drgana Stojkovića Piksija očekuju promenu i novu energiju, koja će pomoći u ostvarenju konačnog cilja – plasmana na Mundijal.

„Dolaskom novog selektora očekujem novu energiju i sigurno da će se u radu promeniti mnogo toga, jer svaki trener ima svoj način rada i ideje. Na nama je da prihvatimo sve informacije, da radimo najbolje što možemo i da ostvarimo krajni cilj, a to je plasman na Svetsko prevenstvo. Dosta toga nije valjalo, ali dosta toga je bilo i dobro. Treba da se fokusiramo na ono što dolazi i sigurno da sa promenom u radu i energijom možemo da ostvarimo ono zbog čega smo ovde“, rekao je Đuričić na video konferenciji.

Povezana vest:  Ibišević i Džeko predvode napad BiH

Stefan Mitrović ima slična očekivanja i nada se da će se tim pokazati u najboljem svetlu sa novim trenerom.

„Očekujem novu energiju. Mislim je selektor čovek koji uliva poverenje svih nas u reprezentaciji, kao i svih sportskih radnika u zemlji. Očekujem da nametne autoritet i da se plasiramo na Svetsko prvenstvo“, rekao je Mitrović.

Reprezenatciju Srbiju očekuje početak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru, prvi duel je sa Republikom Irskom u sredu u Beogradu, nakon toga dočekuju Portugaliju 27. marta, a tri dana kasnije sledi meč protiv Azerbejdžana u Bakuu.

Povezana vest:  Blekburn zainteresovan za Maradonu i Rednapa

Đuričić je istakao da inidividualni kvalitet može da napravi prevagu u duelu sa Ircima, jer kako kaže Srbija ima igrače u odličnoj formi, ali da fokus treba da bude na timsku igru.

Mitrović je upitan koliko će Srbiji neodostajati iskusni igrači i koliko će bodova osvojiti u prva tri meča kvalifikacija.

„Aleksandar Kolarov je neko ko je dugo bio ovde. Ne treba trošiti reči o njegovim fudbalskim i ljudskim kvalitetima. Ovo je odluka selektora i treba da podržimo momke koji su tu. Što se tiče Matića i Milivojevića, treba da poštujemo njihovu odluku. Treba da podržimo ove momke i da stanemo iza ekipe koju je selektor izabrao. Što se tiče bodova u prva tri kola, mi se pripremamo i radimo da osvojimo svih devet bodova. Irci forsiraju ostrvski stil, najveća opasnost nam preti iz prekida. Ako mi budemo pravi na terenu, naš kvalitet će doći do izražaja. Znamo njihove kvalitet, pripremićemo meč najbolje što možemo“ rekao je Mitrović.

Povezana vest:  Fabio Kapelo: Bejl je najbolji u Premierligi