borusija_slavlje_2011Borusija nastavila da ruši sve pred sobom

 

Fudbaleri Borusije Dortmund nastavili su tamo gde su stali i pre zimske pauze u Bundesligi. Vodeća ekipa nemačkog prvenstva i dalje ruši sve pred sobom, a u petak je to osetio i Bajer Leverkuzen koji je kod kuće poražen s 3:1.

Borusija je tako u prvoj utakmici 18. kola, ujedno i prvom dvoboju drugog dela sezone, došla već do 15. pobede čime je povećala prednost pred drugoplasiranim Majncom, koji u subotu gostuje kod Štutgarta, na 13 bodova. Popravila je momčad Jirgena Klopa i svoj sjajan učinak u gostima – sada na kontu ima devet pobeda i jedan poraz.

Povezana vest:  ŠPANSKA LIGA, Rezultati utakmica 9. kola i tabela španske Primere

Očekivalo da će trećeplasirani Bajer biti tvrđi orah Borusiji, ali vodeća ekipa lige je unutar samo sedam minuta na početku drugog poluvremena nokautirala „apotekare“. Najpre je u 49. minuti Lukas Piszczek rukom iz auta ubacio loptu u šesnaesterac, odbrana domaćih je loše reagovala, a Kevin Grosskreutz je lakoćom poentirao s pet metara. Samo četiri minute kasnije isti je igrač povećao Borusijino vođstvo. U 55. minuti Mario Gotze je dao i treći gol gostiju nakon još jedne brze akcije.

Povezana vest:  Murinju dva meča kazne zbog incidenta protiv Barselone

Povratnik nakon opovredeStefan Kiessling je uspeo da ublaži poraz domaćih pogotkom u 80. minuti.