bekam_adidas_2011Bekam raskida ugovor s Galaksijem i dolazi u Totenhem

 

Dejvid Bekam, 35-godišnja ikona engleskog fudbala, još se uvek nalazi u okruženju Premierligaša Totenhema, ali otvoren put prema igrama u tom dresu još uvek nema.

Konstantno traje mogućnost da dva meseca Bekam odradi na pozajmici iz Los Anđeles Galaksija u tom londonskom klubu, ali mnoge sitnice spečavaju taj put Bekamu.

Povezana vest:  Blater odbacio mogućnost prijema Gibraltara u FIFA

Ali, po pisanju Daily Maila, Bekam ima veliku želju da nastavi karijeru u Premiershipu, tačnije, da je okonča u domovini. Aktuelni ugovor s klubom iz Los Anđelesa mu traje do novembra 2011. godine, a taj engleski mediji navodi da Bekam želi prevremenoda  raskini ugovor na svoju štetu i priključiti se Totenhemu koji opet igra zapaženu ulogu u Premiershipu, a ove sezone nastupa i u Ligi šampiona gde će u osmini finala igrati protiv Milana.

Povezana vest:  Runi: Nisam kriv za crveni karton Kompanija

Fudbalsku karijeru je Bekam zapravo započeo baš u Totenhemu 1987. godine gde je igrao u mlađim uzrastima. Potom je, tokom 1993. godine, potpisao prvi profesionalni ugovor i to s Mančester Junajtedom.

Podsetimo i da je Bekam, kao igrač LA Galaksdija, dva puta dolazio u Evropu na pozajmicu i to oba puta u Milan. Sada, kaže Daily Mail, više ne želi kratkotrajne boravke u Evropi, već želi da se vrati zauvek, a jedan od razloga je i da vrati poverenje engleskog selektora Fabija Kapela, te da osigura put na Evropskoprvenstvo 2012. godine kojem su zajednički domaćini Ukrajina i Poljska.

Povezana vest:  Anćeloti: Kedira može da ide