partizan_pripreme_teleoptikPartizan u skoro nepromenjenom sastavu počeo pripreme

 

Fudbaleri Partizana u gotovo neizmenjenom sastavu počeli su danas u Beogradu pripreme za prolećni deo sezone, u kojoj su kao glavne ciljeve postavili odbranu titule prvaka države i osvajanje nacionalnog kupa.

-Izuzetno smo ambiciozni i spremni smo da ovo drugo ‘poluvreme’ odradimo kao i prvo. Želimo duplu krunu i znam da imamo snage za taj cilj – rekao je trener Partizana Aleksandar Stanojević na početku priprema u sportskom centru Teleoptik u Zemunu.

U dosadašnjem toku prelaznog roka iz Partizana je otišao samo napadač Pjer Boja, dok će najbolji strelac crno-belih Kleo ostati do leta u beogradskom klubu. Brazilac će popodne doputovati u Beograd.

-Neće biti promene u našoj koncepciji igre, osim ako do kraja prelaznog roka ne dovedemo nekog brzog bočnog igrača – kazao je trener crno-belih.

Povezana vest:  Ubijen jer je gledao fudbal

Promena nije bilo ni kada su u pitanju dolasci igrača, pošto od dovođenja južnoafrickog napadača Katlega Mpele u ovom prelaznom roku neće biti ništa.

-Junski prelazni rok nam je prioritet, ali smo već sada bili blizu dovođenja Mpele. Ipak, preko noći se sve promenilo, kao što se to često dešava u fudbalu. Voleo bih da nam uskoro dođu pojačanja, ali nije problem ni ako se to desi u junu, pošto smo i sa ovom ekipom dominantni u Srbiji – rekao je Stanojević.

Za Partizan bi posle nešto manje od godinu dana trebalo da zaigra I fudbaler sredine terena Ljubomir Fejsa koji se oporavio od povrede. On će se nakon završnih pregleda u četvrtak pridružiti ekipi.

Povezana vest:  Idealnih 11 u PL: Pogba među fudbalerima Sitija i Liverpula

-Nekad je najvažnije da zadržimo ekipu na okupu nekoliko godina. Procenili smo da nam u ovom momentu nisu potrebna neka specijalna pojačanja. To ne znači da neće biti nekih odlazaka i dolazaka, ali videćemo. Povratak Fejse je jedno od najjačih pojačanja – zaključio je koordinator Partizana za sportska pitanja Albert Nađ.

Kapiten crno-belih Mladen Krstajić rekao je da očekuje da Partizan u drugom delu sezone potvrdi dobre igre od jesenas.

-Zasluženo smo prvi sa pet bodova više od Crvene zvezde. Ta prednost, međutim, ne sme da nas zavara jer će biti teško u nastavku sezone. Zvezda se pojačala tokom pauze, ali ne mislim da će ‘večiti’ derbi u prvenstvu odlučiti o prvaku – istakao je Krstajić.

Povezana vest:  Fudbalski savez BiH bez odluke o selektoru

Predsednik Partizana Dragan Đurić kazao je da crno-beli u ovoj godini žele da budu još bolji nego u 2010.

-Godina za nama je jedna od uspešnijih, ali je sigurno da smo mogli I bolje. Ono što nismo uradili prošle, uradićemo ove godine. Ipak, dokazali smo da u Evropi možemo da igramo protiv velikih ekipa. Potrebno je da se ekipa dobro spremi za nastavak sezone i ako pobedimo u svim utakmicama neće biti problema – zaključio je Đurić.

Fudbaleri Partizana prvi deo priprema obaviće u Beogradu, a potom slede odlasci u Tursku i Dubai. Prolećni deo šampionata počinje 27. februara, a crno-beli gostuju kod Inđije.

PHOTO: ataimages.rs

partizan_pripreme_funkcioneri