Evropska fudbalska unija (UEFA) saopštila je danas da će selekcijama učesnicama Evropskog prvenstva biti dozovoljeno da na spisku igrača umesto 23 bude 26 fudbalera.

Kako se navodi u saopštenju, UEFA želi da omogući reprezentacijama, koje su oslabljene usled povreda ili korona virusa da imaju više igrača na raspolaganju i zbog toga je povećala broj fudbalera koji mogu da učestvuju na truniru.

Povezana vest:  Barselona bez Ćavija u Kupu kralja

Na svakoj utakmici biće registrovana 23 fudbalera, računajući trojicu golmana, a selektor pred svaki naredni meč može da odluči koja tri igrača će taj susret posmatrati sa tribina.

Spisak od 26 igrača selektori moraju da saopšte do 1.juna, a promene na tom spisku moguće su do početka prve utakmice određene reprezentacije na turniru.

Povezana vest:  Parma poslala Lukarelija na pozajmicu u Napoli

Do promene na spisku može doći samo u „slučaju ozbiljne bolesti igrača“, pod kojom se smatraju igrači koji su zaraženi korona virusom ili su bili u bliskom kontaktu sa zaraženom osobom.

Posebna pravila važe za golmane, koji pre svakog meča mogu da budu zamenjeni nekim drugim golmanom, koji nije na spisku 26 igrača.

Povezana vest:  Bilbao na korak od kvalifikacija za LŠ, pobedio Sevilju

Evropsko prvenstvo na programu je od 11. juna do 11. jula.