Igrali smo prve tri utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo pred praznim tribinama i bilo nam je mnogo teško. Iskreno, jedva čekam da se situacija sa koronom normalizuje i da se publika vrati na fudbalske stadione, rekao je direktor A reprezentacije Srbije Stevan Stojanović.

Kapiten šampionske generacije Crvene zvezde iz Barija 1991. godine u nastavku akcije “Navijaj za Srbiju“ posetio je Osnovnu školu “Lazar Savatić“ u Beogradu i družio se sa učenicima osmog razreda.

Povezana vest:  Ronaldu Zlatna lopta za najboljeg igrača sveta u 2014.

„U septembru nas očekuje utakmica protiv Luksemburga u Beogradu i zaista bih bio presrećan da vas vidim u prvim redovima sa zastavama i šalovima Srbije“, istakao je Stojanović učenicima i obećao da će reprezentacija na čelu sa selektorom Draganom Stojkovićem nastaviti da vraća veru nacije u srpski fudbal.

Kako se navodi na sajtu FSS, poseta direktora A tima Srbije bila je sastavni deo radionice u okviru edukativnog međunarodnog projekta “Razvoj nove generacije sportskih navijača” koju organizuje Udruženje navijača “Džentlmeni” uz pomoć stručnih konsultanata i podršku Fudbalskog saveza Srbije.

Povezana vest:  Pantić: Sa Partizanom do sedme titule

Tema radionica je edukacija dece za ispravno ponašanje na stadionima i sportskim događajima, podizanje svesti o uzrocima lošeg ponašanja u navijačkom svetu i razmena iskustava o dobrim navijačkim praksama, kao i promocija navijanja za reprezentaciju svoje zemlje.

U veoma prijatnom ambijentu, učenici su učestvovali u kvizu na temu poznavanja sporta i fudbalske reprezentacije Srbije, a učeniku koji je ostvario najbolji rezultat Stevan Dika Stojanović je uručio dres našeg nacionalnog tima.

Povezana vest:  Tipsarević u drugom kolu turnira u Minhenu

Svaki učesnik radionice dobio je za uspomenu majicu sa logom aktuelnog projekta koji je podržan od strane Ministarstva prosvete i gradskih sekretarijata za sport i omladinu.

PHOTO: Antonio Ahel/ATA Images