lionel_mesi_nova_slavljeŠestorica Španaca u najboljem timu za 2010. godinu

 

Evropska fudbalska unija (UEFA) objavila je danas sastav najboljeg tima Evrope za 2010. godinu, po izboru posetilaca sajta te organizacije. Glasalo je više od 410.000 glasača i u tim godine uvrstilo čak šestoricu fudbalera reprezentacije Španije, koja je na Mundijalu u Južnoj Africi osvojila titulu prvaka sveta.

Povezana vest:  Dalić: Ne plašimo se Engleske

Kapitensku traku zaslužio je štoper Barselone Karles Pujol, koji je mesto u najboljem timu Evrope zauzeo i rekordni šesti put. Poverenje ljubitelja fudbala zaslužili su i golman madridskog Reala Iker Kasiljasa i Pujolovi saigrači iz Barse Žerar Pike, Ćavi Ernandes, Andres Inijesta i David Vilja.

Ekipu Intera, osvajača Lige šampiona u 2010. godine, predstavljaju vezista Vesli Snajder i Brazilac Majkon koji je na poziciji desnog beka dobio prednost i u odnosu na srpskog reprezentativca Branislava Ivanovića.

Povezana vest:  Halgrimson: Igrači još ne shvataju značaj rezultata Islanda na EP

Bivši šef stručnog štaba Intera Žoze Morinjo, koji je posle osvajanja titule prvaka Evrope preuzeo brigu o Realu, proglašen je za najboljeg trenera.

Posetioci sajta UEFA su u najbolji tim svrstali i levog beka Čelsija Ešlija Kola, Kristijana Ronalda iz Reala i još jednog člana Barse Lionela Mesija, koji je dobio i najviše glasova.