cubric_i_biciklisiti_jadranSelektor Čubrić zadovoljan posle prve faze priprema na Jadranu

 

Selektor seniorske biciklističke reprezentacije Srbije Radiša Čubrić zadovoljan je prvom fazom priprema u Bjeloj, na kojoj su bili skoro svi kandidati za reprezentaciju Srbije u drumskom biciklizmu!

– Moram da priznam da sam prijatno iznenađen radom svih kandidata koji su odlično podneli naporne treninge i provodili i po šest – sedam časova dnevno u sedlu!. Oduševili su me, posebno, mladi vozači koji su ove sezone ušli mnogo ozbiljnije u program. Ovo se posebno odnosi na Nikolu Kozomaru iz Partizan „Pauer muva“, koji je lane zabeležio jedan od najboljih naših plasmana u sezoni osvajanjem drugog mesta u etapi na trci HC kategorije u Kini. Vozio je skoro cele pripreme sa zupčanikom za bicikl za pistu na kome ne možeš da menjaš prenose i koji je izuzetno težak. Ovakav rad baziran je na iskustvu stare srpske biciklističke škole i odlično ga je podneo. Mislim da će „leteti“ na početku sezone – uveren je Čubrić.

Povezana vest:  Ivan Stević pobedio u četvrtoj etapi trke „Oko jezera Ćinghui“ u Kini!

Posle sedmodnevne pauze, koju će pojedini vozači iskoristiti da brane klupske boje na šampionatu Srbije u ciklo krosu u Novom Sadu 22. januara, Čubrić planira novo okupljanje u vili „Mirela“ u Bejloj, čiji je menadžer nekadašnji biciklista Aleksandar Jugović i gde su uslovi – izvanredni:

– Prve trke u Istri su u martu i moramo da ih dočekamo potpuno spremni. Ovo je prodolimpijska godina, svaki bod osvojen na UCI trci u Evropi ide na konto Srbije i moramo da budemo među 24 nacije na rang listi da bismo imali vozače u Londonu dogodine. Posle duže vremena imamo širi krug kvalitetnih vozača što unosi optimizam da ćemo olimpijski cilj ispuniti. Der i Hasanović su se odlično pokazali na trkama u Meksiku i Boliviji krajem prošle sezone, Stević će sigurno u ovoj godini biti na nivou onoga što od njega očekujemo, Jovanović se oporavio od povrede, a iskustvo Spasića i Prokića sigurno će mnogo značiti mlađim vozačima. Der je dobio, posle sjajnih rezultata u Meksiku gde je pobedio u tri etape, poziv da već krajem meseca učestvuje u jednoj miks ekipi na trkama „Oko Čilea“ i u Argentini. Za njega će to biti sjajan uvod u sezonu – ocena je Čubrića.

Povezana vest:  Uspele trke “NIS Gasprom Neft biciklistčke lige Srbije za đake” u Čačku

Na pripremama, koje je u prvom delu vodio mladi sportski direktor profi tima Partizan „Pauer muv“ Dušan Banović, o trošku BSS u vili „Mirela“ su bili reprezentativci Žolt Der (Radnički, Kragujevac), Ivan Stević, Esad Hasanović, Nebojša Jovanović, Nikola Kozomara, Dragan Spasić, Jovan Zekavica (svi Partizan „Pauer muv“) i Marko Stanković (Metalac, Kraljevo). O trošku klubova su na priremama Nikola Stefanović i Filip Pavlović (Partizan „Pauer muv“), Aleksa Veličković (Šumadija, Aranđelovac), Miloš Stanković, Aleksandar Milivojević i Vladimir Vučićević (svi Metalac, Kraljevo), kao i Predrag Prokić, Goran Šmelcerović, Svetislav Blagojević Dejan Marić, Stefan Filipović, Nemanja Vuković i Luka Nikolić (Radnički, Kragujevac).

Povezana vest:  Srpski „planinci“ startovali na etapnoj trci HC kategorije na Kipru

U Sušnju, na pripremama reprezentacije u planinskom biciklizmu su bili Bojan Đurđić (Radnički, Kragujevac), Aleksa Marić (Crvena zvezda) i Oliver Štrbac (Fanatik). O trošku kluba pripremali se na Jadranu i Ivan Tomić iz Progresiva (Beograd), kao i Ivan Jovanović doskorašnji reprezentativac kraljevačkog Metalca koji će u novoj sezoni najverovatnije voziti za beogradski Progresiv.

Trener BK Novi Sad, mladi stručnjak Nemanja Vajs na Jadranu je radio desetak dana sa talentovanom Jovanom Crnogorac, učesnicom letnjih Olimpijskih igara mladih u Singapuru.