francuska_najk_novi_dresoviNike predstavio novi dres fudbalske reprezentacije Francuske

Francuzi u elegantnom Najki dizajnu sa inovativnim performansama

 

Nike je najavio početak saradnje sa Fancuskom fudbalskom federacijom predstavljajući novu fudbalsku opremu i zvanični dres reprezentacije, a čast da je prvi isprobaju imali su poznati reprezentativci Abou Diaby, Alou Diarra, Florent Malouda and Yann MVila.

Novi NIKE dres Fancuza karakteriše kombinacija elegantnog dizajna sa inovativnim preformansama i odabir ekoloških materijala. Kao i uvek, Nike je sa posebnom pažnjom izradio dres, imajući u vidu francuski stil. Takodje, i kvalitet materijala ovih dresova omogućiće ovoj poznatoj reprezenatciji da uvek pruži maksimum na terenu. Najnovija Lightweight tehnologija sa Dri-FIT sistemom, po kojoj su ovi dresovi izrađeni, učiniće da tokom meča igrači ostanu suvi, iako se znoje, jer materijal dresa pruža savršenu ventilaciju i ugodnst nošenja. Novina je i put dobijanja ovih materijala, jer je reč o recikliranim plasničnim bocama koje prolaze kroz posebne sisteme obrade da bi se dobio poliester i mikrofiber od kojih se pravi vrhunska sportska oprema. Pored toga i pamuk koji se koristi u izradi dresova organskog je porekla.

Povezana vest:  Pujol: Prvenstvo još nije odlučeno

-Ovaj dres predstavlja duh francuske elegancije, nešto što je prepoznatljivo širom sveta. Uklapa se i u moju viziju koju želim da prenesem na igru, a to je kreativnost, revnost i ambicija – izjavio je trener francuske reprezentacije Lauren Blank.

-Francuska je jedna od najuspešnijih i dobro poznatih fudbalskih ekipa u svetu i mi očekujemo da će im nova oprema pomoći u dobroj igri koju pružaju na terenu. Ovo je značajan trenutak za Nike i mi smo ponosni što smo zvanični partner fudbalske reprezentacije Francuske – izjavio je predsednik i generalni direktor Nike Inc. Mark Parker.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Urugvaj i Gana za plasman u polufinale Mundijala

Slogan pod kojim je ova oprema predstavljena u  javnosti je „Nos Differences Nous Unissent“ ili « Naše razlike nas ujedinjuju », a ispisan je iznad znaka Francuske fudbalske federacije, leve strane dresa. Čitava kampanja koja prati promociju ovog drasa ima za cilj da uz pomoć fudbala i promocije sportskog duha, promoviše pozitivne aspekte raznolikosti u društvu.

Povezana vest:  Remi Bolonje i Fiorentine

Francuski reprezentativci će prvi put u novoj opremi zaigrati protiv reprezentacije Brazila na stadionu” Stade de France” 9. februara ove godine. Nova NIKE oprema Francuske fudbalske federacije biće dostupna u maloprodajnim objektima od 5. februara.