Skupština Fudbalskog saveza Srbije (FSS) postigla saglasnost oko usaglašavanja propisa, izbora i rokova, a novo rukovodstvo FSS biće izabrano do 15. decembra 2021. godine, dok će izbori biti raspisani posle usvojenih izmena Statuta FSS, saopšteno je na sajtu Saveza.

U Sportskom centru u Staroj Pazovi danas je održana sednica Skupštine Fudbalskog saveza Srbije (FSS), kojom je predsedavao Nenad Bjeković, zamenik predsednika Fudbalskog saveza Srbije.

Povezana vest:  Lil slavio u Nici

Kako je saopštio FSS, sednici Skupštine prisustvovalo je 48 od 67 delegata koji su na početku aplauzom pozdravili posebne goste, počasnog predsednika FS S Tomislava Karadžića i selektora Dragana Stojkovića.

Rad Skupštine pozdravili su i ispratili gosti iz FIFA gospoda Laura Dija i UEFA, Luka Nikola, Jan Hafner i Marios Georgiju.

Delegati FSS usvojili su Izveštaj o radu Izvrddnog odbora za 2020. godinua, usvojen je Izveštaj o finansijskom poslovanju FS Srbije za 2020. godinu i Izveštaj revizora.

Povezana vest:  LIGA EVROPE, Pobede Čelsija i Benfike, Bazel iznenadio Totenhem

Kako se dodajen Nadzorni odbor i Finansijska komisija ocenili su da je poslovanje Fudbalskog saveza u periodu od 1. januara 2020. do 31. decembra 2020. godine bilo racionalno, da su sredstva trošena namenski i u skladu sa finansijskim planom.

Oni su pozitivno ocenili opredeljenje Saveza da i u vreme pandemije uzrokovane virusom Covid – 19 ulaže značajna sredstva u stručno – pedagoške aktivnosti, kao i u razvoj amaterskog fudbala.

Povezana vest:  Partizan siguran protiv Radnika na jubileju Stanojevića

Posle iscrpne analize generalnog sekretara Jovana Šurbatovića, delegati Skupštine usvojili su Izveštaj o radu, zatim i Finansijski izveštaj u kojem je konstatovano da je FS Srbije u 2020. godini poslovao uspešno.