Banca Intesa je u saradnji sa svojom matičnom grupom Intesa Sanpaolo organizovala hibridnu konferenciju pod nazivom „Oblikujmo digitalnu budućnost“ na kojoj je specijalni gost bio Marc Randolph, jedan od osnivača kompanije Netflix.

Događaj je putem Zoom platforme okupio gotovo 1000 klijenata, privrednika i partnera banke, dok su ugledni stručnjaci i lideri naših najvećih kompanija, kao i visoki predstavnici Intesa Sanpaolo i Banca Intesa, imali prilike da uživo razmene svoja iskustva i razmišljanja na temu četvrte digitalnu revolucije i digitalne budućnosti iz perspektive različitih sektora. Cilj konferencije je bio da skrene pažnju stručne javnosti na važnost podizanja stepena digitalizacije u različitim sektorima domaće privrede na viši nivo, na stvaranje sinergije između različitih industrija u pogledu digitalnog razvoja, na faktore koji utiču na procese ubrzanog tehnološkog napredka i njegov uticaj na kvalitet života, kao i unapređenje ukupnog korisničkog iskustva u svim sferama.

Konferenciju je otvorila Draginja Đurić, predsednik Izvršnog odbora Banca Intesa koja je istakla značaj digitalne transformacije u svim sferama života, dok je Darko Popović, član Izvršnog odbora najavio nove trendove u svim segmentima u kojima bankarstvo ima ulogu u našim životima. „Želimo korisničko iskustvo da izmestimo iz tradicionalnog poimanja bankarstva jer smo svesni da naša konkurencija u budućnosti nisu isključivo banke već sve tehnološke kompanije koje kreiraju dobra korisnička iskustva i samim tim podižu lestvicu klijentovih očekivanja. U meri u kojoj budemo uspešni u integrisanju sa drugim partnerima i pokažemo razumevanje ovog ekostistema, bićemo i uspešni kao banka prvog izbora svojih klijenata.“, istakao je Darko Popović najavivši projekat saradnje sa IT zajednicom koji će Banka otpočeti ove godine u kontekstu unapređenja ukupnog korisničkog iskustva.

Povezana vest:  Jelena Janković i njena mama Snežana zaštitna lica Oriflame Izbora za naj majku i ćerku 2011.

Na panelu pod nazivom „Digitalna tranformacija – put ka boljem korisničkom iskustvu“ uvaženi gosti iz različitih industrija razmenili su svoja razmišljanja na temu trendova digitalitalne transformacije kroz značaj digitalizacije u kontekstu povezivanja državnog i realnog sektora, unapređenja edukacije i ubrzanog tehnološkog razvoja. Učesnici panela bili su: Mihailo Jovanović, e-Uprava, prof. dr Miroslav Marić, Matematički fakultet, Univerziteta u Beogradu, Rajko Mandić, Ananas i Veselin Jevrosimović, Comtrade.

Povezana vest:  Raspisan konkurs "100% Future Serbia"

Obraćajući se na konferenciji u ime Intesa Sanpaolo, Luigi Fuzio (Luiđi Fucio), direktor Sektora za stanovništvo i Wealth Management, u Diviziji internacionalnih banaka članica Intesa Sanpaolo, osvrnuo se na činjanicu da je ubrzan razvoj digitalnih tehnologija podstakao suštinske izmene. „Moderni klijenti imaju sve veća očekivanja, konkurencija je sve inovativnija, a tradicionalni biznis model nije dovoljno fleksibilan da donese očekivane rezultate u eri promena. Kako bi odgovorile na rastuće zahteve klijenata banke moraju da pronađu idealan balans između digitalnog poslovanja i fizičkog prisustva, na taj način obezbeđujući efikasnost ali i prednost ljudskog kontakta.“
Konferenciju „Oblikujmo digitalnu budućnost“ svojim izlaganjem zatvorio je Marc Randolph, jedan od osnivača Netlix-a, globalno uspešne i prisutne online stramning platforme. Kao izvršni direktor i član Upravnog odbora, tokom njegovih 8 godina rada u kompaniji imao je centralnu ulogu u njihovoj transformaciji iz male kompanije za najam DVD filmova u tržišnog giganta sa desetinama miliona oduševljenih pretplatnika. Iako najpoznatiji po pokretanju Netflix-a, Markova preduzetnička karijera zapravo traje više od četiri decenije. Osnivač je više uspešnih start-upova, mentor mnogim preduzetnicima u usponu, uključujući suosnivače kompanije Looker Data koja je nedavno prodata Google-u za 2,6 milijardi dolara.. Autor je nedavno objavljenog međunarodnog bestselera „That Will Never Work, Birth of Netflix i Amazing Life of a Idea“. Mark zaista veruje da ne postoji loša ideja i zato je mnogo puta bio angel investor pružajući finansijsku podršku malim startupovima ili preduzetnicima.
Banca Intesa, kao vodeća finansijska institucija u zemlji, nastavlja sa unapređivanjem svojih proizvoda i usluga, kako bi klijentima ponudila savremena bankarska rešenja. S tim u vezi, implementirana je nova digitalna platforma koji omogućava čitav niz dodatnih funkcionalnosti, inovativno vizuelno i korisničko iskustvo i kvalitetnu interakciju sa bankom.

Povezana vest:  Specijalno oktobarsko iznenađenje – proizvodi za oralnu higijenu sniženi do 30 odsto u svim Lilly drogerijama