Asian-Cup-2011Japan i Uzbekistan u polufinalu Kupa Azije

 

 

Fudbalska reprezentacija Japana plasirala se u polufinale Kupa Azije savladavši danas u četvrtfinalu domaću selekciju Katara sa 3:2 (1:1).

Strelci su bili Kagava u 28. i 70. i Inoha u 89. za Japan, a Surija u 12. i Fabio Cezar u 63. minutu za Katar.

Susret na ispunjenom stadionu „Al Garafa“ očekivano je doneo zanimljivu igru i veliku borbu. Favorizovani Japanci slavili su posle mnogo muka i neizvesnosti, koje je prekratio Masahiko Inoha pobedonosnim golom u samom finišu susreta.

Prethodno je na terenu viđeno dosta uzbuđenja, jer je Katar neočekivano došao do prednosti od 1:0, a potom od 2:1. Japanci se, međutim, nisu predavali iako su od 62. minuta igrali bez Jošide koji je zaradio parne kartone.

Povezana vest:  SP BRAZIL 2014, Povreda Van Persia zabrinula Holanđane

Ogromnim zalaganjem i organizovanom igrom smogli su snage za veliki preokret, pa su na kraju potpuno zasluženo izborili trijumf. Fudbaleri Katara propustili su u završnici utakmice nekoliko izglednih prilika i na kraju ih je stigla kazna.

-Bio je ovo veoma težak meč. Čak i sa igračem manje bili smo bolji i na kraju zasluženo trijumfovali. To što je defanzivac postigao pobedonosni gol pokazuje kvalitet japanskog fudbala – izjavio je selektor Japana, italijanski stručnjak Alberto Zakeroni.

Povezana vest:  Dušan Tadić: Nadam se da ću u Tventeu pokazati kvalitet

Reprezentacija Uzbekistana plasirala se u polufinale fudbalskog kupa Azije pošto je večeras u četrtfinalu savladala selekciju Jordana sa 2:1 (0:0).

Strelci su bili Bakajev u 46. i 49. za Uzbekistan, a Bani Jasen u 58. minutu za Jordan.

Sa dva brza pogotka Ulugbeka Bakajeva Uzbekistan je stekao odlučujuću prednost i zasluženo se probio među četiri najbolje kontinentalne ekipe, prvi put u istoriji. Krunisane su veoma dobre igre iz prvog dela takmičenja, kada je ta selekcija dopadljivim i efikasnim fudbalom sigurno osvojila prvo mesto u A grupi.

Povezana vest:  NEMAČKA LIGA, Rezultati 21. kola i tabela

Vrlo solidna i borbena reprezentacija Jordana je posle ubedljivog vođstva protivnika krenula na sve ili ništa, ali osim počasnog pogotka Bani Jasena nije mogla više da učini.

Uzbekistan je odbranio dragocenu prednost, pa će u polufinalu 25. januara igrati protiv boljeg iz sutrašnjeg meča Australija – Irak.