benitez1Rafael Benitez: Dalgliš je jako dobar izbor Liverpula

 

Španski trener Rafael Benitez odbija sugestiju da je svom nasledniku na klupi Liverpula Roju Hodžsonu ostavio “osrednju ekipu“.

Hodžson je prošlog leta stigao na klupu Liverpula, čija uprava nije bila zadovoljna rezultatima kluba u poslednjoj, šestoj sezoni španskog stratega u slavnom klubu s Enfielda.

Ali, ni Hodžson nije bio uspešan, pa je nedavno umesto njega za menadžera do kraja sezone postavljen Škot Keni Dalgliš, koji je kao igrača i trenerska legenda kluba figurisao kao kandidat za mesto trenera i prošlog leta.

Povezana vest:  Skok Srbije na FIFA rang-listi

-Istina je da smo imali i neke greške u proceni kod dovođenja pojačanja. Možda bi doveli i dobrog igrača koji se nije uspio prilagoditi. Ali, većinom su to bile dobre odluke. Pogledajte samo igrače koji su trenutno u sastavu, Pepe Reina, Glen Džonson, Martin Škrtel, Daniel Ager, Fabio Aurelio, Lukas Leiva, Fernando Tores, Maksi Rodrigez, Dirk Kujt, pa to je odlična ekipa – kaže Benitez, koji je nakon odlaska iz Liverpula prihvatio ponudu italijanskog i evropskog prvaka Intera, ali je i u tom klubu dobio otkaz zbog loših rezultata. Brazilac Leonardo, koji ga je nasledio, dobio je pet uzastopnih utakmica u svim takmičenjima nakon inauguracije, a četiri u prvenstvu.

Povezana vest:  Nova priznanja za Vidića i Fergusona

Benitez smatra da je postavljenje Kenija Dalgliša bio dobar potez vrhuške Liverpula.

-Liverpul ima dobru ekipu, nije bio problem u tome što se tiče njihovih nastupa ove sezone, već u mentalitetu. Keni to može promeniti, nadam se da i hoće. Njemu su poznate klupske strukture, zna kako dišu navijači i što očekuju. Držim da je njegovo dovođenje bio odličan potez.

Povezana vest:  Venger protiv dodele Zlatne lopte najboljem fudbaleru sveta