dejan_lekic_osasunaPobede ekipa koje se bore za opstanak, prvenac Lekića

 

Ekipe koje se bore za opstanak u španskoj Primeri, Almerija, Sporting Hihon i Saragosa zabeležile su večeras pobede u utakmicama 20. kola, a srpski internacionalac Dejan Lekić dao je svoj prvi gol u dresu Osasune. Poslednjeplasirana Almerija savladala je na svom terenu Osasunu sa 3:2, a Lekić je bio strelac drugog gola za goste u poslednjem minuti utakmice.

Povezana vest:  Konte: Vratili smo se u LŠ da budemo glavni glumci

Prethodno je domaćin poveo u 8. minutu golom Karlosa Garsije, a dva minuta kasnije na 2:0 povisio je Leonardo Uljoa. Karlos Aranda smanjio je zaostatak Osasune u 24. minutu, a zatim je Uljoa u 55. Minute postigao treći gol za domaće. Konkurent Almerije u borbi za opstanak, Saragosa, slavila je kod kuće protiv Deportiva iz La Korunje sa 1:0. Jedini pogodak postigao je Said Butahar u 38. minutu, a reprezentativac Srbije Ivan Obradović odigrao je ceo meč za Saragosu.

Povezana vest:  Posle svetske premijere, „Predator Instinct" i na našem tržištu

Iznenađenje je priredio još jedan tim koji se bori za opstanak, Sporting Hihon, pošto je na svom stadionu savladao madridski Atletiko golom Davida Barala u 53. minutu. Ekipa Espanjola savladala je u gostima Hetafe sa 3:1 i učvrstila se na petom mestu na tabeli.

Fudbaleri Reala iz Madrida ostali su u trci za šampionsku titulu sa Barselonom, pošto su na svom terenu pobedili Majorku sa 1:0. Jedini pogodak na utakmici postigao je Karim Benzema u 61. minutu i „kraljevski“ klub sada opet ima četiri boda manje od vodeće Barselone.

Povezana vest:  Kros i Rodrigez igraju protiv Sevilje u Kardifu