Argentinski fudbaler Lionel Mesi zvanično je večeras potpisao ugovor sa Pari Sen Žermenom i zvanično je predstavljen na „Parku prinčeva“.

Mesi je potpisao dvogodišnji ugovor sa opcijom za produženje na još godinu dana.

„Jedva čekam da započnem novo poglavlje u Parizu. Vizija kluba se savršeno poklapa sa mojim ambicijama. Znam koliko ekipa ima talenta i uveren sam se što ćemo zajedno izgraditi nešto veliko“, rekao je Mesi nakon potpisivanja ugovora.

Povezana vest:  Slišković ipak ne preuzima Novi Pazar

On je izabrao da na dresu nosi broj 30, koji je nosio na početku seniorske karijere u Barseloni, u kojoj je proveo više od 20 godina.

Mesi je za Barsleonu postigao 672 gola na 778 mečeva. Šestostruki dobitnik „Zlatne lopte“ plakao je u nedelju dok se opraštao od svog tima, nakon što je klub saopštio da više ne može priuštiti da ga zadrži zbog fer-plej pravila „La Lige“.

Povezana vest:  Vest Hem otpustio Morisona, bez fudbala do leta i Lacija

Mesi se pozicionirao kao jedan od najvećih fudbalera svih vremena tokom blistave, trofejne karijere u Barseloni, klubu kojem se pridružio kao školarac.

On je poslednji veliki igrač koji je stigao u PSŽ u okviru slobodnog transfera ovog leta, nakon što je trener PSŽ-a Maurisio Poćetino prethodno „ugrabio“ španskog defanzivca Serhija Ramosa pošto je napustio Real Madrid.

Povezana vest:  Mesi po drugi put postao otac

PHOTO: Instagram PSG