luis-suarezAjaks razmatra da prijavi Liverpul zbog Suaresa

 

Fudbalski klub Ajaks razmatra mogućnost da prijavi Liverpul Svetskoj fudbalskoj federaciji (FIFA) zbog toga što je bez dozvole kontaktirao napadača holandske ekipe Luisa Suaresa. Iz Ajaksa tvrde da je Liverpul povodom transfera kontaktirao Suaresovog agenta Perea Gvardiolu, brata trenera Barselone Pepa, pre nego što je dobio dozvolu od holandskog kluba.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA SP 2014, Meksiko superioran, Honduras deklasirao Kanadu

Mediji navode da je Liverpul ponudio 15 miliona evra za 24-godišnjeg Suaresa, što je polovina koliko traži Ajaks za svog napadača.

-Moraće da nam pošalju neku ponudu kojom će pokazati poštovanje. Želimo da zadržimo Suaresa najmanje do kraja sezone, a najbolje bi bilo da ostane do kraja ugovora – rekao je portparol Ajaksa, preneo je list Gardijan.

Povezana vest:  Lalatović: Standard nije ništa veći klub od Vojvodine

-Ako uporedite ponudu od 15 miliona evra, koliko Liverpul želi da plati za Suaresa, sa ostalim transferima, možete da zamislite koliko je to malo. Luis je poslednje tri godine naš najbolji strelac i igrač sa ubedljivo najviše asistencija – dodao je on.

Suaresov ugovor sa Ajaksom ističe za dve i po godine. Pre Ajaksa, igrao je za urugvajski Nacional i Groningen. Za reprezentaciju Urugvaja, sa kojom je stigao do polufinala na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi i postigao tri gola na tom turniru, odigrao je 38 utakmica i postigao 16 golova.

Povezana vest:  Naprednjaci demolirali Danas