Braća Jovan i Nikola Mituljikić krupnim koracima gaze terenima Prve lige Srbije. Nakon prekomande iz Omladinske škole u seniorski fudbal, bilo je i onih sumnjičavih, koji nisu bili sigurni da li će prvenstveno fizički, jednojajčani blizanci rođeni 2003. godine moći da odgovore izazovima drugog po rangu kvaliteta takmičenja. Sada dileme nema, postava Grafičara gotovo da ne može da se zamisli bez vižljastih Negotinaca.
Jovan je postigao dva gola i upisao četiri asistencije, dok je Nikola tri puta bio strelac i upisao isti broj dodavanja za gol kao njegov brat. I pred meč sa Radničkim iz Sremske Mitrovice koji se igra danas na terenu Omladinske škole Crvena zvezda, Boško Đurovski izdiktiraće startnih 11 u kojem će gotovo sigurno biti imena Zvezdine braće Mituljikić.

Velika je razlika između juniorskog i seniorskog fudbala. Sve je mnogo zahtevnije. Igramo protiv mnogo starijih, iskusnijih igrača. Na početku nije bilo lako, trebalo nam je nekoliko utakmica da se priviknemo. Sada je već mnog lakše – započinje Jovan priču za klupski sajt.

Povezana vest:  Martinez: Verujem da će Mojes uskoro naći posao

Mora mnogo više da se trči. Mnogo je teže dobiti duel, potrebna je besprekorna fizička sprema – nadovezuje se Nikola.

Grafičar je do sada ostvario tri pobede, poslednju protiv Timoka u kojoj je Jovan bio strelac drugog i asistent kod prvog gola, Andrije Radulovića.

– Izveo sam lep dribling pre nego što sam asistirao Raduloviću. Ne žalim naravno što nisam sam završio akciju, fudbal je timski sport. A Radulović još nije platio piće – rekao je Jovan i naveo nas da njega i brata Nikolu pitamo za atmosferu u timu.

Povezana vest:  Registrovan Statut FK Crvena zvezda

Mislim da se atmosfera koja vlada u timu najbolje vidi kod proslave golova. Svi smo izuzev nekolicine iskusnijih igrača došli iz omladinskog fudbala. Pomažemo jedni druge koliko god možemo. Dobro se poznajemo, godinama smo bili saigrači u mlađim kategorijama. Od iskusnijih igrača najviše se družimo sa Matijom Mrkelom – govori Nikola a Jovan potvrđuje.

Ovogodišnji cilj razvojnog tima Crvene zvezde bio je plasman u sredinu tabele i formiranje igrača koji bi mogli da se stave na raspolaganje Dejanu Stankoviću.

Nismo baš najbolje započeli sezonu, ali igramo sve bolje i bolje. Pobedili smo Bačku, igrali nešto lošije protiv Zlatibora a onda ponovo zablistali protiv Timoka. Želimo da vežemo nekoliko dobrih rezultata. Već danas imamo priliku da se priključimo sredini tabele ako pobedimo Radnički iz Sremske Mitrovice – rezonuje Jovan.

Povezana vest:  Kreće borba za generalnog pobednika pete sezone BZL

Do kraja polusezone ostalo je nešto više od mesec dana. Nakon toga, Mituljikići idu na zasluženi odmor pa…

Nadamo se na pripreme sa prvim timom. Videćemo, ima još do toga. Sada smo maksimalno fokusirani na igre u Grafičaru i kako da pomognemo ekipi da ostvari što bolje rezultate – kaže Nikola.

A ako se u jednom trenutku desi situacija da ih fudbalski put razdvoji i da moraju da krenu na suprotne strane…

Nismo razmišljali o tome – poručuju u glas Zvezdina braća Mituljikić. .

Grafičar i Radnički iz Sremske Mitrovice igraju zaostali meč Prve lige Srbije danas od 14 časova na terenu Omladinske škole fudbalskog kluba Crvena zvezda.