rasing_santander_novi_vlasniciNovi vlasnig Rasinga počastvovan i ganut

 

Novi vlasnik Rasinga iz Santandera, indijski privrednik Asan Ali Sajed rekao je danas da je počastvovan i ganut što je postao novi vlasnik Rasinga iz Santandera.

-Ganut sam i počastvovan što sam novi vlasnik kluba Real Rasing de Santander. Sada počinje novo poglavlje u istoriji kluba, koji će porasti i skrasiti se među najboljim klubovima u španskoj ligi – rekao je Sajed novinarima na predstavljanju na stadionu Sardinero.

Povezana vest:  PSŽ u finalu Lige šampiona

Sajed je ranije rekao da je prvi korak ka popravljanju Rasingovog tima vraćanje srpskog reprezentativca Nikole Žigića iz Birmingema. Centarforu bi to bio treći put da dolazi u klub iz Santandera.

-Ovo je više od poslovnog poteza. Ovo je strast koju želim da podelim sa igračima, članovima kluba i, iznad svega, navijačima – rekao je Sajed.

Povezana vest:  Nenad Gavrić potisao za crveno-bele

Ovaj poslovni magnat rekao je i da mu je srce obojeno klupskim zeleno-belim bojama, kao i da će uložiti svoje „znanje i ekonomske resurse“ u tim.

On je predsednik kompanije koja se bavi ulaganjem i procenom imovine.

Sajed je ranije pokuša da kupi engleski Blekburn, ali nije uspeo da nadmaši ponudu kompanije Venki.

Rasing je osnovan pre 98 godina, ali je nedavno zapao u velike finansijske probleme. U prvoj ligi je igrao 43 sezone, ali nije uspeo da osvoji neki značajnijih trofej.

Povezana vest:  Valdes dvostruki strelac u pobedi Erkulesa

Ekipa je trenutno 15. na tabeli, sa dva boda više od zone ispadanja.