tores_celziFernando Tores: Želim dati gol Liverpulu u debiju

 

Za sedmičnu platu, kako piše Guardian, od 175.000 funti na pet i po godina u ponedeljak je ugovor s Čelzijem potpisao španski reprezentativac Fernando Tores (26).

Nakon što je posao završen, a Liverpul zadovoljen s rekordnom odštetom od 50 miliona funti kako bi Toresa pustio 2.5 godine pre isteka radnog odnosa, najveća zvezda prelaznog roka u januaru 2011. godine dala je ekskluzivni intervju za klupske internet strane.

-Kada sam igrao protiv Čelzija uvek sam bio visokomotivisan jer bile su to posebne utakmice, redovno među najjačima koje sam kao igrač Liverpula u sezoni mogao da ima. To je i bio jedan od razloga zbog kojih sam želeo u Čelzis. Želim da se zahvaliti Čelzijevim navijačima jer su se činili vrlo srećnima zbog mog dolaska. Ako će ih moji golovi činiti još srećnijima, tim bolje – rekao je Tores dodavši:

Povezana vest:  Barnli iznenadio Siti, Čelsi na korak do titule

-Imam lepa i ružna sećanja iz utakmica protiv Čelzija. Ono najružnije svakako je ispadanje u polufinalu Lige šampiona 2008. godine u mojoj prvoj sezoni na Ostrvu. Bio je to za mene vrlo frustrirajući dan.

Na pitanje zašto je potpisao za Čelzija i zašto baš sada Tores je rekao da je osećao kako mu je potreban iskorak u karijeri, novi izazov.

Povezana vest:  Nastavak uspešne saradnje Ministarstva sporta i FSS

-Priključio sam se top-klubu. Čelzi je klub na najvišem mogućem nivou, većeg nema. Čast mi je što ću igrati s igračima kao što su Teri, Lampard, Drogba i Anjelka. Također, odabrao sam Čelzi jer su uvek prema meni pokazivali izuzetno poštovanje. Vrlo je važno kad osećate da imate podršku iz kluba – izjavio je Tores.

Zanimljivo je da će Tores verovatno debitovati u dresu Čelzija baš protiv svog bivšeg kluba na Stamford Bridgeu.

Povezana vest:  Preokret Liverpula za pobedu i u Mančesteru

-Valjda je to sudbina. Nije to baš savršen rasplet za mene. Videćemo što će se dogoditi. U svakom slučaju, o Liverpulu mogu reći samo sve najlepše. Taj me klub učinio vrhunskim fudbalerom i dao mi je priliku igrati na top-nivou. Nikada neću ništa ružno reći o Liverpulu. Ali, sada sam igrač Čelzija. Budem li dobio priliku da zaigram u nedelju, učiniću sve za Čelzi i, nadam se, dati gol – rekao je Tores.