Napravili smo velike rezultate u 2021. godini, kao dokaz ostvarenog je i transparent koji su naši navijači, inače naši najveći kritičari, istakli na poslednjoj utakmici, a to je „Najveći uspeh u poslednjih 30 godina“. Navijačima smo vratili ponos, a klubu slavu. Vratili smo u maju posle 14 godina duplu krunu na Marakanu, u avgustu smo peti put uzastopno ušli u grupnu fazu u Evropi, izjavio je generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić.

Povezana vest:  EP 2012, Platini: Očekujem dobar turnir

On je u novogodišnjem intervjuu za klupsku televiziju istakao da je Zvezda odigrala sjajnu godinu u Evropi, kao i da će upravo iz tog razloga crveno-belima biti lakše u narednim kvalifikacijama za najveća takmičenja na Starom kontinentu.

„Osvajanjem prvog mesta u grupi Lige Evrope izborili smo posle ko zna koliko vremena plasman u osminu finala. Osvojili smo toliko bodova da smo na rang listi uspeli da se probijemo na 35. mesto i mogu sa mnogo argumenata da kažem da smo najuspešnija srpska firma u evropskim okvirima. Ostvarili smo toliko koeficijenata da smo sledećeg leta u kvalifikacijama za Ligu šampiona u povlašćenom položaju u svim rundama do grupne faze“, poručio je Terzić.

Povezana vest:  Kosanović: Pobeda nad Borcem za maksimalan ciklus

Foto: Antonio Ahel/ATA Images