Ryan Giggs celebrates goalGigs najbolji igrač Mančester Junajteda svih vremena

 

Velški veteran Rajan Gigs (37) najbolji je fudbaler Mančester Junajteda svih vremena, odlučili su čitatelji klupskog magazina po imenu Inside United, te navijači putem internet strana kluba.

Usprkos svim svojim postignućima u veličanstvenoj karijeri koju je celu posvetio klubu s Old Traforda, Velšanin priznaje da ga je inzenadio ovakav rasplet.

Povezana vest:  Nova pobeda Borusije, het-trik Raula

-Sve se svodi da mišljenje i svako će na sve imati različiti stav, ali kada sam čuo vest, iskreno, nisam mogao da verujem jer je ovde igralo toliko sjajnih igrača. Ali ni ja još nisam rekao svoje, osećam se sjajno i nadam se da ću nastaviti još neko vreme – komentariao je Gigs, koji je, između ostalog, u dresu “crvenih đavola” osvojio 11 premierligaških naslova, četiri FA Cupa i dve Lige šampiona, te je odigrao rekordnih 859 utakmica.

Povezana vest:  Navijači Fenerbahčea sukobili se sa policijom posle meča

Drugim najboljim igračem Junajteda svih vremena iza Gigsa proglašen je Erik Kantona, trećim Džordže Best, a slede ih Ser Bobi Čarlton, Kristijano Ronaldo, Pol Skols, Dejvid Bekam, Roj Kin, Peter Šmajhel i Vejn Runi.

-Uopšte nisam iznenađen. Dugovečnost uvek dolazi do izražaja u ovakvim izborima, a Rajan je ovde duže nego bilo koji drugi igrač. Nedavno je odigrao svoju 600. ligašku utakmicu, što je neverovatno ostvarenje koje neće ponoviti ni jedan drugi igrač u dresu istog kluba. On igra 20 godina na vrhunskm nivou, čak i sada u dobi od 37 godina. Neverovatan je – rekao je menadžer Mančester Junajteda Ser Aleks Ferguson.

Povezana vest:  Fudbaleri Partizana pobedili u Zemunu