nikola_zigic_birminghamKolarov i Žigić strelci, pobeda Liverpula

 

Fudbaleri Birmingem sitija I Mančester sitija odigrali su večeras 2:2 u utakmici 25. kola prvenstva Engleske, a po jedan pogodak postigli su reprezentativci Srbije Aleksandar Kolarov i Nikola Žigić.

Mančester siti je poveo već u četvrtom minutu golom Karlosa Teveza, a u 23. minutu izjednačio je Žigić posle asistencije Dejvida Bentlija.

Novu prednost gostima doneo je Kolarov golom iz slobodnog udarca u 41. minutu, a konačan rezultat postavio je Kris Gardner koji je precizno izveo penal u 77. minutu.

Povezana vest:  FIFA nastavlja istraživanja o video-tehnologiji

Žigiću je večerašnji gol bio treći prvenstveni, dok je Kolarov prvi put zatresao mrežu u Premijer ligi.

Ekipa Liverpula je, posle mnogo vremena, zabeležila treću uzastopnu pobedu, a „crveni“ su kod kuće savladali Stouk siti sa 2:0. Domaćin je poveo preko Raula Meireleša u 47. minutu, a konačan rezultat postavio je debitant Luis Suarez u 79. minutu.

Povezana vest:  Runi zatražio prekid nereda u Londonu

Fudbaleri Totenhema pobedili su u gostima Blekburn sa 1:0, a strelac jedinog gola na utakmici bio je Piter Krauč u trećem minutu. Istim rezultatom Bolton je kod kuće savladao Vulverhempton, a pogodak je postigao Danijel Staridž u 90. minutu.

Nenad Milijaš našao se na klupi za rezerve Vulverhemptona, ali nije dobio šansu da zaigra.

Poslednjeplasirani Vest Hem sačuvao je šanse za opstanak, pošto je u gostima pobedio Blekpul sa 3:1. Dvostruki strelac za londonsku ekipu bio je Viktor Obina, a gol za Vest Hem dao je i Robi Kin.

Povezana vest:  Gana preko domaćina do polufinala