Ponosan sam na igrače, klub, ne znam koliko je ljudi verovalo da ćemo pred jedan od odlučujućih derbija biti u konkurenciji za titulu. Čeka nas dobar i zanimljiv meč, koji može da odlučuje, znači nešto i ima takmičarski duh, rekao je danas trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević uoči 166. večitog derbija.

Crno-beli posle duže vremena ulaze u derbi sa prednošću od pet bodova.

Povezana vest:  FSS: Postupak zbog navijača sa Marakane

„Pet bodova je ništa, sedam ili osam je nešto. Isto je pet ili dva, kalkulisati nećemo, veoma poštujem ovu ligu, 11. u Evropi. Bili smo izjednačeni poslednjih nekoliko derbija, biće neizvesno, siguran sam“, izjavio je Stanojević na konferenciji za medije.

On je dodao da očekuje „juriš“ Zvezde.

„Očekujte i naš “juriš“. Zvezda menja sisteme, ali mi smo ekipa koja se dobro prilagođava. Znamo slabosti, ali i dobre stvari rivala. Spremni smo za svaku opciju“, jasan je Stanojević.

Povezana vest:  Ančeloti sutra odlučuje da li Bejl igra protiv Liverpula

Kaže da se slaže sa Dejanom Stankovićem, koji je rekao da je Srđan Jovanović najbolji srpski sudija, koji sudi Ligu šampiona, i da je odluka da on vodi derbi svakako dobra.

Kapiten Partizana Saša Zđelar rekao je da jedva čeka utakmicu.

„Novi derbi, novo dokazivanje lično jedva čekam. U dobrom smo momentu, tri pobede, dve evropske. Svesni smo šta utakmica donosi, bitno je da uđemo dobro u meč i spremni smo. Prvenstvo se ne završava sutra, derbi nosi puno, ali neće biti gotovo, daćemo da uzmemo sve“, istakao je Zđelar.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Behrami kivan na sudiju i Vidala

Utakmica između Crvene zvezde i Partizana igra se sutra od 18 sati na stadionu „Rajko Mitić“.

Foto: Antonio Ahel/ATA Images