Milivoje Novakovic

Keln iznenadio Bajern, a Nirnberg ekipu Bajera

Fudbaleri Kelna i Nirnberga napravili su danas najveća iznenađenja u 21. kolu prvenstva Nemačke, pošto su kao domaćini savladali timove iz vrha tabele, Bajern Minhen i Bajer Leverkuzen.

Keln je u duelu s minhenskom ekipom napravio potpuni preokret, pošto je Bajern došao do prednosti od 2:0 golovima Marija Gomesa u 22. i Halila Altintopa u 43. minutu.

Povezana vest:  Ibrahimović: Evropsko prvenstvo bez mene je nezamislivo

Preokret je počeo pogotkom Kristijana Klemensa u 55. minutu, a zatim je Milivoje Novakovič sa dva gola, u 62. i 73. minutu, doneo bodove „jarčevima“.

Ništa manje iznenađenje nije bila ni pobeda domaćeg Nirnberga protiv trećeplasiranog tima lige, Bajera iz Leverkuzena, sa 1:0. Gol za pobedu postigao je Kristijan Ajgler u 60. minutu.

Poraz Bajerna iskoristila je ekipe Hanovera, koja je na svom stadionu pobedila Volfsburg sa 1:0 i preuzela treće mesto na tabeli od minhenskog velikana. Pogodak vredan tri boda dao je Seržo Pinto u petom minutu.

Povezana vest:  FIFA uvodi rang listu zemalja po rasizmu

Fudbaleri Hofenhajma savladali su kod kuće ekipu Kajzerslauterna sa 3:2, dok je Majnc remizirao 1:1 protiv gostujućeg Verdera.