Wiener_Liga-odbojka

VINER LIGA, SENIORI

Ribnici šumadijski okršaj

Ribnica – Radnički Kredi banka 3:0 (25:22, 25:20, 25:21)

Hala sportova u Kraljevu. Gledalaca: oko 1.000. Sudije: Boris Kolarević (Novi Sad) i Anđelko Popović (Sremski Karlovci). Trajanje meča: 75 minuta.

RIBNICA: Kolarević, Lisinac 4, Borovnjak 12, Božić 13, Pejović, Usiljanin 7, Jović (libero), Radović, Bićanin 5, Milovanović 8, Nikolov. Trener: Boško Mačužić.

RADNIČKI KREDI BANKA: Ćirović 1, Radović 6, I. Ivović 3, Stevanović 11, ilić, J. Ivović, Novoselac, Maksimović 10, Blagojević, Pantelić (libero), Opačić 11, Hadžifejzović 2. Trener: Dragan Đorđević.

Bio je Radnički veliki favorit u duelu protiv Ribnice, iz više razloga. Kragujevčani su bili u seriji od tri maksimalne pobede, u mnogo boljoj su poziciji na tabeli, dok je Ribnica odigrala dosta loše u prethodnih nekoliko susreta. Takođe, trener gostiju Dragan Đorđević je dugo godina vodio upravo Ribnicu i do detalja je poznavao igru Kraljevčana.

Povezana vest:  KADETI, IX EP 2011, Sutra put u Ankaru

Ipak, iznenadili su ga upravo njegovi sugrađani, koji su odigrali fantastično u šumadijskom derbiju i potpuno zasluženo se vratili na petu poziciju, koja bi na kraju sezone gotovo sigurno garantovala plasman u Balkanski Kup.

I pored toga, niko se nije nadao da će ovaj meč biti igran u samo tri seta. Ribnica je posle osvajača Kupa NIS Vojvodine na svom terenu uzela skalp i aktuelnom šampionu Radničkom u sjajnoj atmosferi pred oko 1.000 gledalaca, što je najbolja poseta ove sezone na nekom od mečeva domaće Super lige.

Povezana vest:  OSS darovao 170 lopti pionirkama i pionirima

Prelomni trenuci su se dogodili u završnici prvog seta, kad je Ribnica prvi put povela tek pri rezultatu 19:18, a potom su odigrali sjajno do kraja – 25:22. Još ubedljivi domaći su bili u naredna dva seta, kad su osetnu razliku sticali već do drugog tehničkog tajm-auta. U oba pomenuta perioda gosti nisu imali snage za preokret.

– Kad napravite 29 direktnih grešaka u meču ne možete da pobedite ni slabiji tim nego što je Ribnica. Očekivao sam mnogo bolje izdanje mojih igrača ali smo potpuno zakazali i moram da kažem da smo odigrali i prilično neodgovorno – rezignirano je posle utakmice konstatovao Dragan Đorđević, trener Radničkog.

Povezana vest:  XXIII SVETSKA LIGA 2012, U polufinalu Poljska – Bugarska i SAD – Kuba

Sa druge strane, jedan od najboljih pojedinaca susreta srednjak Slobodan Milovanović, bio je prilično zadovoljan:

– Imali smo tri vezana poraza u ovoj godini, mnogi su počeli da sumnjaju u naš kvalitet. Potrudili smo se da baš u ovoj utakmici damo svoj maksimum, videli ste da nije bilo slabog mesta u našoj ekipi a kada je tako pobeda ne može da izostane.