Mesi: Drago mi je što smo srušili Realov rekord

Generacija fudbalera madridskog Reala iz sezone 1960/61, koju je predvodio legendarni Alfredo di Stefano, držala je do subote navečer rekord po broju pobeda u nizu, u Primeri.

Ta je generacija pobedila u šesnaest utakmica zaredom, ali taj rekord odlazi u istoriju, a novi rekorderi su sadašnji igrači Barselone. Katalonska ekipa je u subotu uveče, u 22. kolu Primere, pobedila madridski Atletiko s 3-0 na svom stadionu i tako došla do – sedamnaestog slavlja zaredom. Prema tom uspehu, i rekordu, ih je vodio, po običaju, fantastični Argentinac Lionel Mesi koji je zabio sva tri pogotka. Time je sa 24 pogotka opet prvi strelac Primere, s dva više od Kristijana Ronalda.

Povezana vest:  Maksimović u Astani

-Borba za najboljeg strelca lige me ubedljivo najmanje zanima – rekao je Mesi i nastavio: -Recimo, lepši mi je podatak da smo prestigli nekadašnju generaciju Realovih fudbalera po broju uzastopnih pobeda. Još mi je važnije da zadržimo prvo mesto u Primeri, da budemo prvaci, te da ostvarimo uspeh u Ligi šampiona, a to je osvajanje naslova prvaka – završio je Mesi.

Povezana vest:  Milan oslabljen pred utakmicu sa Barselonom