Guus-Hiddink

Posle Toresa, Abramovič želi Gusa Hidinka

 

Londonski Čelzi želi da dovede holandskog stručnjaka Gusa Hidinka koji bi trebalo da pomogne menadžeru Karlu Anćelotiju. Hiddink je proveo tri izuzetno uspešna meseca na Stamford Bridžu kao privremeni menadžer u 2009. godini. Abramovič sada želi da ga dovede na mesto sportskog direktora. Na toj poziciji je trenutno Frenk Arnesen.

Povezana vest:  Tjeri Anri zvao Robera Piresa da pređe u Njujork

Ruski milijarder želi Ančelotiju svoju ekipu da poveri bar još jednu sezonu, ali je očigledno u potrazi za stručnjakom koji će biti od pomoći pri vođenju kluba.

Zvaničnici Čelzija su pregovarali i sa Tiksijem Begiristainom, ali je bivši sportski direktor odbio posao jer mu Abramovičev uticaj ne dozvoljava da bira igrače po svojoj volji.

Povezana vest:  24. KOLO JELEN SUPER LIGE, Zvezda nerešeno u Čačku

Vest Hemov menadžer Avram Grant je takođe povezan sa poslom u Čelziju, ali je Hidink daleko popularniji i iskusniji. Nakon što je napustio klupu ruske reprezentacije, prošle godine je potpisao dvogodišnji ugovor i postao trener reprezentacije Turske, ali je već pod pritiskom. Posle tri pobede, Turska je doživela i tri poraza u kvalifikacijama za Euro 2012. Ukoliko bude poražen i od Austrije sledećeg meseca, Hidink bi mogao da izgubi posao, a upravo tu Abramovič vidi svoju priliku, piše Daily Mail.

Povezana vest:  Kejhil vođa Australije na Mundijalu