stanojevic_par_rud

Stanojević zadovoljan pripremama u Antaliji

 

Na jučerašnji dan, Partizan je završio sa prvim delom prirpema u Antaliji, a koliko danas, stigoše u Beograd.  Trener crno-belih dao je igračima dva slobodna dana, a već u četvrtak, takmičarski pogon odlazi na novu destinaciju u Dubai, gde će biti obavljena finalizacija priprema za prolećni deo sezone. Iako su igrači dobili dva dana odmora, nisu svi koji će uživati u tom statusu. Naime, reprezentaivci iz redova crno-belih su morali da se odazovu pozivima za prijateljske mečeve, a njih u Partizanu ima nekoliko. Tejgo i Adija su otputovalu u Antverpen, gde će odigrati u prijateljski meč za Ganu protiv Togoa, Lazevski se stavio na rapsolaganje selektoru Makedonije, dok su u domaće selekcije  otišli – Petrović (A) i Miljković (U-21).

Kao i uvek na kraju jedne faze priprema, Stanojević analizira pred novinarima šta je urađeno i kolilko je zadovoljan proteklim periodom priprema.

U najkraćem – vrlo je zadovoljan.

Tokom boravka u Turskoj crno-beli su odigrali pet utakmica, na kojima su četiri puta igrali nerešeno – protiv Dinama iz Bukurešta (0:0), Toronta (1:1), Slavije iz Sofije (0:0), dok je „drugi tim“ remizirao sa Rudarom iz Pljevalja (1:1),  u igri koju trener Stanojević želi što pre da zaboravi…

Analiza se najviše odnosila na poslednji odigrani meč sa Slavijom, što je i razumljivo, jer je to i bilo najsvežije u glavama.

– Mogu slobodno da izreknem pozitivnu ocenu,  osim utakmice sa Rudarom, koju neću ni anilizirati sa željom da je što pre zaboravimo. To je jedan od najlošijih trenutaka, otkad sam trener  Partizana. Pozitivno je i to što smo odradili sve bez povrede, a imali smo i jake treninge svakodnevno uz utakmice. Nisam zadovoljan jer nam fali koncentracija, završni pas i realizacija, a  to će doći kroz svežinu. Mogli smo da postignemo tri četiri gola iz situacija koje smo morali da rešimo. Da li duži ili kraći pas, ali upravo to nam je nedostajao da realizujemo neku od dosta šansi, posebno u poslednjem meču. Glavni problem nam je svežina, što je i normalno u povoj fazi, a na njoj ćemo raditi u drugoj fazi, kada ćemo i „juriti“ formu. Recimo, Raća (Petrović)  je igrao 45 minuta pre podne, pa posle podne opet, Stefan je odigrao 20 minuta, pa celu posle podne… Fali nam još veći posed lopte, ali i to ćemo dobiti sa svežinom.

Povezana vest:  Saša Ilić se pridružio Fudbalskom savezu Srbije

Zadovoljan sam kretanjem bez lopte, trčanjem… Imali smo sedam – osam takvih situacija u kojima su igrači utrčavali u prazan prostor, i nedostajalo nam je malo više koncentracije i svežine da to realizujemo. Ako Saša Ilić odradi pun trening, pa odigra utakmicu, pa opet tako, logično je da ne može da bude svež.

Posebna priča je sudija, koji je iz neznanja pravio greške – nije nam dosudio tri penala, dva ofsajda… Ali, da ne pričam o sudiji… Imao bih brigu da smo protiv Slavije igrali kao sa Dinamom iz Bukurešta. Sada delujemo i ozbiljnije i takmičarskije nego letos u Austriji, gledano na ovu fazu priprema. Partizan mora da pobedi Slaviju 3:0 da smo u jeku sezone i da imamo potrebnu takmičarsku svežinu. Brinuo bih se da smo protiv Slavije igrali kao protiv Dinama, ovako, sve će leći na svoje mesto kada bude najpotrebnije.

Povezana vest:  Sa Mozzartom pul sponzora FSS još jači

Koja reč o novajlijama?

– Zadovoljan sam kako Vukić napreduje, igrao je 45 minuta protiv Slavije. Naravno da očekujemo više, ali za ovaj period sam zadovoljan. Verujem da će se osvežiti. Kad će stići i biti na nivou ostalih fudbalera? On će uvek u prvom periodu kaskati i sigurno će mu varirati forma u prvom delu prvenstva. Imaće periodičnosti što ćemo morati na najbolji način da uskladimo. Grupu ne može da stigne, to je evidentno, ali u kakvom će ritmu igrati, videćemo.

U globalu sami  njima zadovoljan,  iako, recimo, Prins Tejgo na poslednjoj utakmici generalno ništa nije pokazao. Ali, tek na snimku sam video da se dosta puta ponudio saigračima. Toliko je puta stvorio situaciju za sebe, samo da je od saigrača imao tačniji pas… Sve u svemu, sa njim sam zadovoljan.

Adija je, pak,  specifičan, nekad možemo da očekujemo da napravi veliku razliku, ali i da ništa ne uradi. Na momente je nagoveštavao čak više i od Prinsa, a na momente – ništa. Dečko je član petoplasirane ekipe SP, igrao je u četvrtfinalu i to moramo da poštujemo. Kako će se uklopiti – videćemo. Ipak, za njih moram imati razumevanja, pošto su bukvalno „pali sa neba“ među nas i odmah su krenuli sa jakim treninzima i utakmicama u seriji.

Šta dalje, idete u Dubai na finalizaciju?

– Dve utakmice smo zakazali, možda ćemo i treću. U Dubaiju spuštamo ritam, želim da osvežim ekipu i da uđemo sveži u prvenstvo. Ne opterećujem se kakvi su nam rivali. Sad me protivnik uopšte ne interesuje, interesuje me samo moja ekipa. Svi znamo da ekipe sa kojima sada igramo nisu slične našima, zato gledamo samo sebe.

Povezana vest:  Del Neri: Juventus može do titule ove sezone

Možete li oceniti i učinke ostalih pojedinaca?

– Ljut sam bio na Babovića zbog igranja iz prve, ali on je i takvom igrom namestio tri šanse. Ja tražim brzu igru, međutim ponekad preteramo. Video sam i sam da je Stefan posle naše konverzacije stao i da nam je takva igra posle nedostajala i zato priznajem, pogrešio sam u njegovom slučaju. Ali, da ljudi ne bi pomislili da Stefan ne igra dobro, ne, samo da se zna, ja njemu volim stalno da pričam…

– Bekovi? Pojavljuju se, a mi im ne damo loptu, hoćemo direktno u gol. Lazevski je jesenas bio pouzdan, a sada se malo opustio. Mnogo bolje mora da bude, u svakom trenutku mora da bude skoncentriran. I dalje sam u nedoumici. Lazevski je bio bliži jer je igrao u ligi šampiona. Imamo i Kizita,  koji je imao četiri – pet direktnih asistencija jesenas. Obojicu podjednako kritikujem, kao i Babovića, jer su takav tip igrača, da moraš stalno da ih „prekorevaš“, inače im koncentracina pada.

– Igrače kao što su Iliev, Krstajić, Ilić, verovatno i Vukić, ne komentarišem. Nikad nećete čuti od mene da pričam da li je igrao dobro ili loše. Formirani su i imaju izgrađen profil i status, nebitno je da li mislim dobro ili loše. Iliev je definitivno prvi strelac lige i to mora da se poštuje.

– Koja reč o glavnom rivalu?

– Gledam samo po štampi i internetu i to je to. U ovom trenutku sam opterećen samo Partizanom, a od prvog kola i Smedereva, pratiću i njih.