Vladimir Petrović: Teška sezona

 

pizon_zimske_pripremeIza Vladimira Petrovića Pižona je 13 dana žestokog i kvalitetnog rada njegov ih izabranika i šef struke našeg tima može da sumira utiske.

– Sve je u najboljem redu. Obavili smo testiranja. Videli smo da je ekipa na zavidnom nivou fizičke spreme. Još uvek nas prate dobri vremenski uslovi iako ima i snega. Nije toliko hladno, svi igrači su vredni, žele da napreduju, pa je lepo raditi… Teren sa veštaćkom travom dobro prihvata sneg, igrači se ne žale – objasnio je trener Crvena zvezde.

Povezana vest:  Kaljari beži od opasne zone, pobeda Atalante

Dosta novajlija je stiglo u zimskom prelaznom roku, čak sedam. Ipak, vreme za njihovo uklapanje prolazi brzo.

– Moramo što pre da ih priviknemo na naš stil igre. Dosta dobro prihvataju, videćemo šta će biti kad dođu utakmice. Tad ćemo imati jasnu sliku.

U Antaliji su zakazana četiri kontrolna meča. Posle Matersburga, Leha i Hirošime naši prvotimci će igrati i sa Liteksom. Taj poslednji meč odigraće uglavnom igrači koji su manje igrali na prethodne tri provere.

Povezana vest:  Venger: Bajern nije spreman za osvajanje LŠ

– Odlučili smo se za četiri meča, kako bi u poslednje dve provere po svih 90 minuta odigrala dva tima. Zato je ugovoren duel sa Liteksom. U Turskoj čemo raditi na uigravanju tima i na specifičnoj snazi. Određena pažnja biće posvećena kondiciji, koja je važna za prvenstvo, jer nas u martu i aprilu očekuje po šest prvenstvenih utakmica. Moramo fizički da budemo dobro pripremljeni.

Logično je očekivati da Zvezda bude jača na proleće, međutim, šef struke ne želi procenjuje.

Povezana vest:  Morinjo: Meč je rešen u sedmom minutu, bili smo prejaki

– Ne volim unapred da pričam. Važno je što je iza nas šest meseci zajedničkog života i igranja. Lakše je igračima, ali i meni. Novajlije se zbog toga lakše uklapaju. Uče od ostalih igrača, oni im objašnjavaju, tako da ja ne moram time mnogo da se bavim. Kad smo preuzimali ekipu rekli smo da će posle prve ili druge godine biti znatno lakše. Ovo je, sigurno, za nas najteža sezona – konstatovao je trener Crvene zvezde, Vladimir Petrović.