cesc_fabregas

Abramovič sprema 50 miliona funti za Ceska Fabregasa

Pre nekoliko dana je londonski Čelzi još jednom dokazao koliko voli da troši novac na pojačanja, pa su tako za ukupno 85 miliona evra kupili fudbalera Liverpula Fernanda Toresa i Benfike Davida Luiza.

Takve radnje u januarskom prelaznom roku su bile tim čudnije jer je zadnja fiskalna godina, koja se u Engleskoj obračunava od 1. jula jedne do 30. juna iduće godine, označila Čelziju nešto veći minus od 80 miliona evra.

Povezana vest:  Milošević: Kad se sve sabere, rezultat na kraju nestvaran

Ali, vlasnik Roman Abramovič je bez problema iskeširao baš takvu količinu novca koliki je minus, a The Sun u utorak navodi da će se tokom leta nastaviti takva potrošačka politika kluba.

Naime, Čelzi je spreman da se upusti u borbu s Barselonom za 23-godišnjeg veznog igrača Arsenala Ceska Fabregasa. Španski reprezentativac, koji je dete Barselone gde, pak, nikada nije dočekao profesionalnu promociju, mnogo je puta bio povezivan s povratkom u Kataloniju, a pitanje je hoće li cifra od 50 miliona engleskih funti promeniti njegov i stav njegovog menadžerskog tima. Toliko je trenutno Čelzis spreman da ponudi na kraju aktuelne sezone.

Povezana vest:  Hjuz: Rasizam nikada neće biti iskorenjen iz fudbala