Vitaly-Petrov-Eric-Boullier-Robert-Kubica

POLJAKA ČEKA NAPORAN ČETVRAK

Kubica ponovo pod nož

 

Upravo prema najavama, Robert Kubica vozač ekipe Lotus Reno GP povređen u nedelju na reli takmičenju u Italiji, sutra će ponovo biti podvrgnut hirurškom zahvatu.

Poljaku će biti operisano polomljeno rame, stopalo i lakat jer ti zahvati nisu bili mogući u nedelju kada je apsolutni prioritet imala desna ruka kojoj je pretila amputacija. NJegov oporavak je za sada ohrabrujuć, ali će u bolnici provesti naredne dve do tri nedelje.

Povezana vest:  Edrijen Njui: Meklaren treba da nam se zahvali

– U četvrtak Roberta očekuje još operacija kako bi bile zalečene frakture desnog ramena i stopala – saopštio je Lotus Reno. – Tri ili četiri dana kasnije biće još jednom operisan da bi i lakat mogao da bude zalečen. Prema mišljenju doktora nivo kmplikacija posle operacije potpuno je u skladu sa njegovim stanjem i oporavak njegove ruke deluje ohrabrujuće.

Povezana vest:  Vozač Zaubera Kobajaši najbrži u Heresu

Kubica je nastradao u nedelju vozeći reli Ronde di Andora u Italiji kada je pri velikoj brzini sleteo sa puta i udario u zid. Poljak je prošao sa teškim povredama dok je njegov suvozač Jakub Gerber prošao skoro bez ogrebotine.