frank_lampard_celzi

Lampard protiv Danske prvi put u karijeri kapiten Engleske

 

Fudbaler Čelsija Frenk Lampard biće kapiten reprezentacije Engleske u predstojećoj prijateljskoj utakmici sa Danskom, rekao je danas selektor Fabio Kapelo. Lampard (32) će prvi put u karijeri predvoditi selekciju Engleske, pošto zbog povreda u timu neće biti Rio Ferdinand i Stiven Džerard.

-To će biti jedan od najboljih trenutaka u mojoj karijeri, ponosan sam. Dugo sam u državnom timu, još od 1999. godine i mnogo igrača je tu čast imalo pre mene – rekao je Lampard, preneli su britanski mediji.

Povezana vest:  Srbija i dalje 27. na FIFA rang listi

Lampard se ove sezone mučio s povredama zbog čega je odigrao samo 11 prvenstvenih utakmica i postigao tri gola. Do sada je odigrao 83 utakmice za reprezentaciju i postigao 20 golova, ali nije bio u

državnom timu od avgusta.

Selektor Fabio Kapelo rekao je da ima poverenja u fudbalera Čelsija.

-Pratio sam njegovu igru na poslednjih pet utakmica i mislim da je mnogo napredovao. Protiv Liverpula je igrao veoma dobro – rekao je italijanski trener.

Povezana vest:  Gubitaši od 2012. neće moći u evrokupove

Kapelo je rekao i da bi fudbaler Arsenala Džek Vilšir mogao da debituje na sutrašnjoj utakmici u Kopenhagenu, a u prvi tim bi mogao da se vrati Ešli Kol.