Djovani De Filipis, generalni direktor FAS

Fiat Automobili Srbija uvoznik Chrysler, Jeep i Dodge vozila za Srbiju

Kompanija Fiat Automobili Srbija je od 1. januara 2011. godine uvoznik vozila Chrysler, Jeep i Dodge za Srbiju. Tim povodom, kompanija je pretpremijerno u Fiat Centru izložila dugo očekivani, novi Jeep Grand Cherokee, koji će zvanično biti predstavljen na predstojećem Međunarodnom salonu automobila u Beogradu.

U obraćanju prisutnim predstavnicima medija, generalni direktor kompanije Fiat Automobili Srbija, Đovani De Filipis, izjavio je da je partnerstvo sa Chrysler-om od velikog značaja za Fiat, kako na globalnom nivou, tako i u Srbiji:

Povezana vest:  CHERY TIGGO, Moćni terenac iz Kine

“Što se tiče lokalnog tržišta, partnerstvo sa Chrysler-om omogućava kompaniji da raste i obogati ponudu već raznovrsnog uvoznog programa.”

Novi_Jeep_Grand_CherokeeU godini kada Jeep slavi svoj sedamdeseti rođendan, De Filipis je podsetio na osnovne vrednosti tog prepoznatljivog brenda: “Jeep brend je simbol za slobodu i avanturu. To je brend koji nam uliva poverenje. Jeep ima kredibilitet, tradiciju i nasleđe, što ga čini autentičnim i jedinstvenim.”

Povezana vest:  Zajednički projekat Nisana i Micubišija

Novi Jeep Grand Cherokee u benzinskoj verziji, prvi je model koji FAS predstavlja u Srbiji. Čuveni terenac, odličnih performansi u vožnji van grada, unapređen je stilizovanim i udobnim enterijerom.

“Fiat Automobili Srbija u 2011. godini planira rast prodaje Chrysler vozila od 20 odsto i proširenje prodajne mreže. Uz postojeća prodajna mesta u Čačku i Nišu, automobili će se prodavati u Beogradu u Fiat Centru, a u planu je i otvaranje još jednog prodajnog i servisnog centra”, izjavio je rukovodilac prodaje Chrysler grupacije, Fiat Automobili Srbija, Dragoljub Petrović.

Povezana vest:  Opel u usponu, najveći udeo na tržištu u Evropi od juna 2011

Preuzimanje uvoznih prava Chrysler, Jeep i Dodge automobila za Srbiju deo je globalnog plana integracije sa Chrysler grupacijom. Na predstojećem Međunarodnom salonu automobila u Ženevi svetsku premijeru će doživeti Fiat Freemont, prvi automobil proizveden u patnerstvu sa Chrysler-om. Planom integracije predviđeno je i da se Chrysler vozila u Evropi prodaju pod Lancia brendom.