Odigrane su sve utakmice prvog kola Soccerbet Kupa prijateljstva 2022.

Prvi dan turnira obeležile su ubedljive pobede Crvene zvezde i Partizana koji su deklasirali svoje rivale sa 4:0. Vojvodina je takođe postigla 4 gola i upisala sigurnu pobedu protiv Željezničara, dok su ekipe Akademije Pandev i Sarajevo podelile bodove.

Pročitajte kratke izveštaje sa svih utakmica 1. kola takmičenja.

Vojvodina moćna protiv Željezničara

Ovogodišnji turnir počeo je vrlo ubedljivom partijom Vojvodine koja je savladala Željezničar rezultatom 4:2.

Dvostruki osvajači prestižnog regionalnog turnira već na startu su pokazali da će i ove godine biti među favoritima za osvajanje pehara. Vojvodina je povela u poslednjim minutima prvog poluvremena kada je centarfor Lukijan Abadžija postigao 2 gola za samo 2 minuta i tako doveo svoj tim u prednost od 2:0.

U nastavku meča, Vojvodina je nastavila da pritiska, a kao nagrada za odličnu igru došla su još 2 gola. Uroš Paunović je postigao treći gol za crveno-bele u 44. minutu, dok je Vanja Apostolovski u 51.minutu povisio vođstvo Novosađana na 4:0.

U samom finišu utakmice, Željezničar je uspeo preko Aldina Efendića da ublaži poraz. Efendić je prvo sa bele tačke smanjio rezultat na 4:1, da bi u poslednjem minutu utakmice preciznim udarcem glavom sa pet metara postavio konačan rezultat – 4:2.

Povezana vest:  Čelsi pozvao navijače da ne vređaju igrače KPR

Partizan ubedljiv protiv Slobode

Partizan je upisao sigurnu i ubedljivu pobedu na startu Soccerbet Kupa prijateljstva 2022 pošto je sa 4:0 savladao Slobodu iz Tuzle.

Crno-beli su inicijativu u prvom poluvremenu krunisali golom u 28. minutu kada je nakon sjajnog pasa Milana Aleksića, Mihajlo Isailović izbio sam ispred golmana i rutinski poslao loptu u mrežu.

U drugom poluvremenu, Partizan je nastavio da dominira terenom, a vrlo brzo je uspeo i da duplira prednost pošto je Bogdan Mirčetić u 44. minutu povisio na 2:0. Mirčetić se fantastičnim driblingom oslobodio dvojice čuvara da bi potom iz neposredne blizine matirao golmana Slobode.

Do kraja utakmice, crno-beli su postigli još dva pogotka, a oba puta je strelac bio Nemanja Ilić. U 52. minutu Ilić je umakao odbrani rivala i iskosa sa pet metara postigao treći gol za Partizan, dok je u poslednjim trenucima susreta isti igrač spretno reagovao u kaznenom prostoru i postavio konačan rezultat – 4:0.

Olimpija grešila, Zvezda pogađala

Crvena zvezda je nadigrala Olimpiju u prvom kolu Soccerbet Kupa prijateljstva 2022.

Zvanični šampioni su nastavili tamo gde su stali prošle godine. Crvena zvezda je prošlogodišnji turnir završila sa maksimalnim učinkom i pobedama u svim utakmicama, a ove godine crveno-beli su krenuli u pohod ka novom trofeju sigurnim triujmfom nad Olimpijom iz Ljubljane.

Povezana vest:  Pobede Jagodine i OFK Beograda

Zvezda je bila dominantna od starta, ali nikako nije uspevala da iskoristi svoje šanse pošto je u prvom poluvremenu dva puta pogađala okvir gola rivala. Ipak, crveno-beli su uspeli da stignu do vođstva u prvih 35. minuta, a u tome im je značajno pomogao golman Olimpije Dejan Panić koji je napravio ogroman kiks nakon slobodnog udarca koji je izveo prvotimac Crvene zvezde Kosta Veselinović. Panić je pokušao da uhvati loptu nakon naizgled slabog udarca, ali mu je ona prošla kroz noge i završila u mreži.

Crvena zvezda je sredinom drugog poluvremena duplirala svoju prednost nakon još jedne greške igrača Olimpije. Ovoga puta je defanzivac Saša Blagojević izgubio loptu u svom šesnaestercu, a Luka Bošković je to kaznio postigavši drugi gol za beogradski tim.

Zvezda je u poslednjim trenucima susreta stigla i do ubedljive pobede. Petar Graonja je postigao treći gol za crveno-bele u 68. minutu, da bi samo minut kasnije Lazar Majstorović krunisao sjajno izdanje svog tima još jednim pogotkom za konačnih 4:0.

Povezana vest:  Gvardiola ponosan na Ćavija i Mesija

Akademija Pandev i Sarajevo podelili bodove

U poslednjoj utakmici prvog kola na Soccerbet Kupu prijateljstva 2022, Akademija Pandev i Sarajevo su odigrali nerešeno bez golova.

U vrlo opreznoj igri sa obe strane, nijedan tim nije uspeo da dođe do toliko željenog gola. Sarajevo će možda imati za čime da žali pošto su momci u bordo dresovima imali nekoliko prilika da postignu pogodak, posebno preko Đelibašića i Mešića u drugom poluvremenu, međutim njihovi pokušaji nisu završili u mreži rivala.

Grupa A:

Crvena zvezda – Olimpija Ljubljana 4:0 (1:0)
28’ Veselinović, 53’ Bošković, 68’ Graonja, 69’ Majstorović

Tabela: Crvena zvezda 3, Vardar 0, Olimpija Ljubljana 0.

Grupa B: Partizan – Sloboda Tuzla 4:0 (1:0)
28’ Isailović, 44’ Mirčetić, 52’, 68’ Ilić

Tabela: Partizan 3, Sutjeska 0, Sloboda Tuzla 0.

Grupa C:

Akademija Pandev – Sarajevo 0:0 (0:0)

Tabela: Akademija Pandev 1, Sarajevo 1, Dinamo 0.

Grupa D:

Vojvodina – Željezničar 4:2 (2:0)

33’, 35’ Abadžija, 44′ Paunović, 57’ Apostolovski | 68’, 70’ Efendić

Tabela: Vojvodina 3, Osijek 0, Željezničar 0.

Za više informacija posetite zvanični sajt Soccerbet Kupa prijateljstva – www.ecfc.rs.

Foto: Soccerbet Kup prijateljstva/Dragana Stjepanović.