Odigrane su sve utakmice 3. kola Soccerbet Kupa prijateljstva 2022, a poslednje četiri ekipe koje su se plasirale u četvrtfinale turnira su Željezničar, Sutjeska, Akademija Pandev i Vardar.

Podsetimo, još ranije su plasman u četvrtfinale izborili Crvena zvezda, Partizan, Dinamo Zagreb i Vojvodina.

Sve utakmice četvrtfinala na programu su u petak, 10. juna, uz direktan TV prenos na kanalima Sport Kluba.

Četvrtfinale:

11:00: Vojvodina – Sutjeska

13:00: Crvena zvezda – Akademija Pandev

15:00: Dinamo Zagreb – Vardar

17:00: Partizan – Željezničar

U nastavku možete pročitati kratke izveštaje sa svih utakmica 3. kola Soccerbet Kupa prijateljstva 2022.

Željezničar posle preokreta do četvrtfinala

Željezničar je u direktnom okršaju za četvrtfinale pobedio Osijek sa 2:1 i kao drugoplasirani tim iz grupe D izborio plasman u narednu fazu.

Današnja utakmica nije dobro počela za tim iz Sarajeva. Osijek je poveo u 19. minutu preko Zahirovića koji je posle povratne lopte iskosa sa desetak metara fantastično šutirao i pogodio dalji ugao golmana Željezničara za prednost svog tima 1:0.

Ipak taj gol kao da je probudio plavi tim. Željezničar je krenuo svim silama ka golu protivnika i šanse su počele da se ređaju kao na traci. Prvo je Serdarević pogodio prečku, pa je nedugo posle toga odbrana Osijeka sa gol linije izbacila loptu i spasila svoju mrežu… Konačno, u 33. minutu, Željezničar je krunisao inicijativu. Serdarević je izbio sam pred golmana, šutirao je pravo u njega, ali mu se lopta posle nespretne reakcije defanzivaca Osijeka vratila pravo u noge. Iz drugog pokušaja igrač Željezničara je uspeo da postigne pogodak i poravna rezultat – 1:1.

Povezana vest:  Rašović: Neuspešan pokušaj improvizacije

A sredinom drugog poluvremena, Željezničar je uspeo da preokrene rezultat. Posle centaršuta sa leve strane, devetka plavih Pločo je odlično reagovao u petercu protivnika i rutinski matirao protivničkog golmana za 1:2.

Do kraja utakmice rezultat se nije menjao, pa je tako Željezničar osvojio 3 boda i drugo mesto u grupi D, dok je Osijek ovim porazom završio takmičenje.

Sutjeska zaustavila Partizan i pridružila se crno-belima u četvrtfinalu

Partizan i Sutjeska odigrali su meč bez golova u poslednjem, trećem kolu grupne faze Soccerbet kupa prijateljstva 2022, a obe ekipe izborile su plasman u sledeću fazu takmičenja.

Partizan je još pre ove utakmice znao da je siguran učesnik četvrtfinala, a osvojenim bodom crno-beli su obezbedili prvo mesto u grupi B. Takođe, beogradski tim je iskoristio ovu utakmicu da odmori neke od nosilaca igre, pa će tako igrači odmorni dočekati eliminacionu fazu takmičenja.

U isto vreme, Sutjeska nije smela da izgubi ovu utakmicu sa 4:0 ili sa 5 i više golova razlike, a Nikšićani su uradili i mnogo više od toga i otkinuli bod favorizovanom rivalu. Sutjeska je tako osvojila drugo mesto u grupi B i nastaviće takmičenje u četvrtfinalu.

Povezana vest:  Del Boske ostaje selektor i u slučaju neuspeha na SP

Sama utakmica nije obilovala nekim velikim šansama. Partizan je tek u samom finišu par puta opasno zapretio, ali igrači u crno-belim dresovima nisu uspeli da postignu pogodak.

Pobeda Dinama protiv Akademije Pandev, oba tima prošla dalje

Dinamo je savladao Akademiju Pandev u trećem kolu Soccerbet Kupa prijateljstva 2022 minimalnim rezultatom – 1:0.

Dinamo je tako osigurao prvo mesto u grupi C, dok Akademija Pandev neće tugovati i pored poraza pošto je zbog bolje gol razlike u odnosu na Sarajevo uspela da se plasira u četvrtfinale takmičenja.

Utakmica je odlučena u 23. minutu jednim od najlepših pogodaka viđenih do sada na turniru. Igrač Dinama Gubijan je sjajnom fintom prevario svog čuvara, a onda sa ivice kaznenog prostora udarcem levom nogom pogodio sam ćošak gola protivnika.

U nastavku meča, heroj utakmice bio je golman Akademije Pandev Trajkov koji je zaustavio nekoliko opasnih napada Dinama i tako omogućio svom timu da sa minimalnim porazom prođe u narednu rundu.

Sjajni Vardar u četvrtfinalu

Fudbaleri Vardara plasirali su se u četvrtfinale Soccerbet Kupa prijateljstva 2022 pošto su u poslednjem kolu savladali Olimpiju iz Ljubljane sa 2:1 i tako se domogli drugog mesta u grupi A.

Tim iz Skoplja je zaista sjajno odigrao odlučujuću utakmicu za prolaz u narednu rundu i pokazao da jučerašnji remi sa aktuelnim šampionom Crvenom zvezdom nije bila slučajnost. Vardar je poveo fantastičnim golom Jovanovskog koji je u 22. minutu strahovitim udarcem sa ivice kaznenog prostora pogodio sam ugao gola Ljubljančana.

Povezana vest:  FKP: Živkovića vraćamo sa priprema na Kipru

Vardar je nastavio sa dobrom igrom u drugom poluvremenu, a posle nekoliko promašaja tim iz Skopja je uspeo da duplira svoju prednost. U 60. minutu, Aliji je spretno reagovao u kaznenom prostoru, zalomio“ svog čuvara i zatim matirao golmana Olimpije za 2:0.

Do kraja utakmice Olimpija Ljubljana je uspela da postigne počasni pogodak preko Jerina u 68. minutu koji je posle centaršuta sa leve strane glavom poslao loptu u mrežu.

 

Grupa A:

Olimpija Ljubljana – Vardar 1:2 (0:1)
68′ Jerin | 22′ Jovanovski, 60′ Aliji

Tabela: Crvena zvezda 4, Vardar 4, Olimpija Ljubljana 0.

Grupa B:

Partizan – Sutjeska 0:0 (0:0)

Tabela: Partizan 4, Sutjeska 2, Sloboda Tuzla 1.

Grupa C:

Dinamo Zagreb – Akademija Pandev 1:0 (1:0)
23
‘ Gubijan

Tabela: Dinamo 6, Akademija Pandev 1, Sarajevo 1.

Grupa D:

Osijek – Željezničar 1:2 (1:1)
19′ Zahirović | 33′ Serdarević, 55′ Pločo

Tabela: Vojvodina 3, Željezničar 3, Osijek 0.

Za više informacija posetite zvanični sajt Kupa prijateljstva – www.ecfc.rs.

Foto: Soccerbet Kup prijateljstva/Dragana Stjepanović