Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić sumirao je sve ono što je urađeno u fudbalskoj godini koja je za nama i uz to izneo planove za sve ono što očekuje naš klub u narednom periodu.

– I ova sezona je kao i nekoliko prethodnih bila izuzetna uspešna i biće upisana zlatnim slovima u istoriju Crvene zvezde. Na minus pet sam rekao da odlazim ako ne budemo šampioni i verovao sam da hoćemo i da možemo i hteo sam da svi oko mene veruju i da me prate. Uspeli smo i dokazali da je Zvezda velika i uvek će biti velika. Već smo počeli da se ponavljamo nabrajanjem uspeha koje smo ostvarili, ali ne mogu da ne pomenem – pet uzastopnih titula, odbrana duple krune, po peti put plasman u grupnu fazu UEFA takmičenja, posle 30 godina izboren plasman u osminu finala UEFA takmičenja. Svedoci smo svi da smo odigrali sjajan dvomeč protiv Rendžersa i zaslužili mnogo više od časnog poraza u dvomeču, a videli ste da su igrali finale Lige Evrope i tek posle penala – izgubili. Posebno sam, osim osvajanja šampionske titule koja je san svakog zvezdaša, ponosan na uspehe koje smo ostvarili u prethodne dve godine, a odnosi se na 22 osvojena boda u gruupnoj fazi Lige Evrope i to u grupama sa ekipama iz ozbiljnih zemljama kao što su Portugal, Danska, Belgija, Nemačka, Češka i Bugarska. Oba puta po 11 bodova i plasman u “nokaut” fazu takmičenja, te ostvaren istorijski uspeh. Najveći benefit toga osim radosti navijača su koeficijenti koje smo ostvarili i koji nam daju za pravo da verujemo u budućnost Crvene zvezde. Dugoročno, za nas više nema problema finansijske prirode, jer je koeficijent najveći benefit. Doneli su nam 34. mesto na UEFA ranking listi, što nam garantuje da smo slobodni u prva dva kola, a potom povlašćeni. Imamo otvoren put ka Ligi šampiona ili bar do Lige Evrope i nadam se da ćemo učiniti sve da iskoristimo šansu za koju smo se sami izborili. Mislim da je Zvezda blizu da iz godine u godinu uspeva da generiše prihode između 40 i 50 miliona evra, u zavisnosti od uspeha i rezultata u Evropi. Zvezda je osposobila sebe da tržišno posluje i da ima ozbiljan prihod iz godine u godinu, te da dodatno ulažemo u igrački kadar. Svesni smo velikih očekivanja navijača, ciljevi koje smo postavili su visoki, ali podižemo lestvicu i svesni smo uprkos slavljima ovih dana koje su manjkavosti tima, te da moramo da osvežimo ekipu sa tri, četiri mlađa i brža igrača. Najvažnije je da imamo kostur od osam, devet sigurnih startera i to je bogatstvo, jer imamo bazu i temelj. Iskoristićemo prelazni rok na pravi način, skautirali smo špica, veznog, desno krilo, možda će doći i štoper, u zavisnosti od nekih stvari – počeo je Terzić.

Čestitke se nižu, ali vreme je za novi iskorak.

– Umorio sam se od primanja čestitki i sad treba kamenčić da uđe u cipelu i da žulja, te da podseti da nema opuštanja. Svesni smo veličine imena Crvene zvezde, te da nema opuštanja i minulog rada, a da su ciljevi i zahtevi sve veći. Cilj je grupna faza Lige šampiona ili Lige Evrope, pod obavezno osvajanje titule i naredne sezone. Zadržali smo kompletan tim, najbolje igrače, šefa stručnog štaba sa kojim smo potpisali novi ugovor, čime smo pokazali stabilnost i poslali poruku svima da znamo šta radimo i da smo na dobrom putu. Potpisali smo ugovore sa nosiocima igre, uradićemo to sa još nekolicinom, i nema bojazni da ćemo biti bolji iz sezone u sezonu.

Marko Marin će i zvanično od 10. juna postati šef naše skauting službe.

– Tada će Marin i zvanično biti promovisan u direktora skauting tima Crvene zvezde, ali on je već dva, tri meseca aktivno uključen u proces skautiranja, gde je organizovao svoj tim i vredno radi sa sportskim direktorom Mitrom Mrkelom, a to je pravo osveženje koje nam je nedostajalo. Imali smo rezultate i uspehe, ali je skauting morao da se podigne na viši nivo. Marin je neko ko ima bogatu karijeru, kroz suživot koji smo imali ovde, videli smo da mnogo dobro gleda na fudbal i igrače. Poklopilo se sa željama da se vrati u Beograd i živi s porodicom ovde, ali vreme koje je pred nama će govoriti o svemu.

Otkrio je Terzić da je Crvenoj zvezdi ponuđen novi ugovor od Gazproma.

– Imamo ponudu naših sportskih prijatelja iz Rusije, od Gazproma da potpišemo novi ugovor. Ugovor se podiže sa četiri na pet miliona, što je za 25 posto više, i za dve godine bismo inkasirali 10 miliona ukupno. Takođe, zakazali smo i prijateljsku utakmicu sa Zenitom koja će najverovatnije biti odigrana u Sočiju 3. jula, što bi bila i generalna proba ekipe pred početak sezone. Pratimo državnu politiku Srbije i u skladu s tim smo doneli odluke, te smo ponosni što možemo da održimo kontakte sa braćom u Rusiji.

Utvrđeni budžet za obeštećenja kada je reč o prelaznom roku iznosi četiri miliona, ali toga se ne treba držati striktno, jer je prelazni rok živa stvar.

– Po finansijskom planu koji je usvojen na Skupštini još u februaru smo utvrdili da je četiri miliona predviđeno za plaćanje obeštećenja u ovoj godini, ali ne bih se držao toga, jer to da li ćemo potrošiti toliko, ili tri, ili šest, ili osam, to je živa stvar. Učiniću sve da Zvezda iz sezone u sezonu ima bolje igrače, jer u tom slučaju se prave rezultati, a oni generišu ogromne prihode. Nikada više nećemo dozvoliti 2014. godinu i izgubljenu sezonu kada sam tek došao u klub i kada je bio stav da niko ne može da ima veću mesečnu platu od pet hiljada evra. To nije rešenje. Naša misija je da Zvezda ostvaruje rezultate, osvaja titule i da narod ode zadovoljan sa stadiona, te da svi navijači budu zadovoljni Crvenom zvezdom.  Poznajem fudbalski biznis i znam šta treba da radimo i veoma smo svesni šta nam nedostaje da bismo naprvili još bolje rezultate. Nama Liga šampiona ove sezone donosi 25 miliona, plus bonusi, koeficijent, bodovi i sve što ide uz to. To je novac koji je na dohvat ruke, a prošle godine smo inkasirali 12,5 miliona evra, zahvaljujući dobrim rezultatima. Upravo zato, rezultati donose prihode i zato moramo da ulažemo u tim. Držimo se okvira, tih četiri miliona, ali imamo tri pika koja želimo da dovedemo kako bismo osvežili tim. To su igrači na pozicijama gde naši i grači ulaze u zalazak karijere i hvala im na svemu što su uradili, ali nama trebaju brži igrači. Svesni smo da je veoma teško doći do kvalitetnih brzih i mladih igrača, to košta mnogo. Mi se na putu do Lige šampiona sudaramo sa ekipama koje godišnje troše od 80 do 150 miliona evra i svesni smo da ne treba da smanjujemo rashodnu stranu, već da podižemo prihodnu. To ćemo moći samo dobrom ekipom i rezultatima. Za Zvezdu nema zime, u sledeću sezonu ulazimo sa najvećim ambicijama i to nije samo još jedna šampionska titula, već i direktan plasman u Ligu šampiona. Od 2024. godine UEFA kreće u novi trogodišnji ciklus gde uvećavaju bonuse od 30 do 50 posto i tome nema kraja. Svesni smo ekonomskog ambijenta u kom egzistira fudbalska era i svesni smo šta Crvena zvezda može.

Povezana vest:  Pomoćnik u Bajernu Gvardioli biće Raul

Otkrio je Terzić i kako teku pregovori oko produžetka ugovora sa fudbalerima kojima ističu 30. juna.

– Razgovarali smo sa Gajićem, Gobeljićem i Pankovim i to su igrači koji su sebe utkali u ove uspehe. Pričali smo sa njima, videćemo. Tražimo špica, desno krilo, zadnjeg veznog i štopera. Želimo da se u svakoj liniji pojačamo mladim i brzim igračima. Godišnje imamo 56 utakmica, svedoci smo da je neophodan veliki roster kvalitetnih igrača da bi se odgovorilo na zahteve trenera Stankovića.

Matematika poslovanja Crvene zvezde je jasna.

– Zvezda mora da podiže svovje ciljeve, a to je moguće samo uz bolje igrače. Naša matematika je jasna i poslovanje je transparentno. Godišnje od Gazproma i Telekoma, te ostalih sponzora imamo 10 miliona evra, milion od TV prava, pet miliona od ulaznica, sve to je 16 miliona evra ukupno. Takođe, izmežu 10 i 15 miliona evra projektovanih godišnje u okviru izlaznih transfera i između 12 i 25 miliona evra od UEFA bonusa. Dolazimo do brojke između 38 i 56 miliona evra očekivanog prihoda u narednoj sezoni.

Govorio je i o statusu mladog Strahinje Erakovića, ali i o dodatnim finansijskim pojedinostima.

– Nismo u stavu za Erakovića, ali ne može da ide, pogotovo ne dok se završe kvalifikacije za Ligu šampiona, a posle će tržište da odredi to. Prihod za njega koji očekujemo je između 12 i 15 miliona evra. Ipak, Eraković nam je potreban, on je bonus i sledeće sezone i dobro bi nam došao. Takođe, dolaze još dva mlada štopera u liku i delu Đurića i Lekovića i potencijalnim odlaskom Erakovića se otvara prostor za njih. Za sad je jedina opcija da ostane, iako imamo mnogo interesovanja, ali kad dobijemo ponudu, možda i promenimo mišljenje. Sve zavisi od mnogo stvari, i da li ćemo igrati Ligu šampiona ili Ligu Evrope, te da li ćemo imati dovoljno novca da i bez transfera “zatvorimo” finansijsku konstrukciju. Ne moramo da zaradimo od 10 do 15 miliona od transfera, ako zaradimo od UEFA bonusa 25 miliona. U suprotnom, okrećemo se transferima. Takođe, ako uđemo u Ligu šampiona, to je 25 miliona evra. Moj san je da Crvena zvezda toliko takmičarski napreduje da nam prihod od transfera uopšte ne treba kao prihod. Borusija proda Halanda, ali za taj novac dovede tri nova igrača i odmah ga potroši. Novac od transfera upravo tome treba da služi, da kub bude konkrurentan. Samo se u Srbiji pravi priča koliko je klub zaradio, ali fudbalski biznis je drugačiji. Želimo da prihodujemo, ali ako moramo da iz godine u godinu prodajemo najbolje igrače, moraćemo da dovodimo još bolje, potencijalno ćemo biti slabiji i trkaćmo se sa vremenom. Očekujem da budemo šampioni i sledeće sezone, i one tamo, i svake sledeće i da ćemo stalno dobijati novac od UEFA takmičenja, te da nećemo biti u obavezi da prodajemo najbolje igrače. Ako se to desi, dovodićemo nove koji ispunjavaju zahteve Zvezde.

Od nedavno, Zvezdan Terzić je i predsednik Upravnog odbora SD Crvena zvezda.

– Neću biti uključen u operativno funkcionisanje SD, ali već dugo vremena egzistira ideja da se FK uključi u rad. I već dva ili tri meseca traje ubeđivanje ostalih klubova da preuzmem pomenutu funkciju. Pristao sam na to, to je lepa stvar, priznanje društvenog statusa, ali je i obaveza jer znamo koliko klubovi unutar SD imaju problema. Sigurno će biti čekaonica ispred kancelarija u FK, ali smo bili konkretni i definisali šta mogu da očekuju od nas. Davaćemo 500 hiljada godišnje klubovima, naći ćemo im generalnog sponzora, otvorićemo Zvezda TV za promociju njihovih sportova i za eksponiranje sponzora. Trudićemo se da budemo i na svim ostalim poljima kičma i lokomotiva koja pokreće SD. Do sad nismo učestvovali u radu, osim što smo finansijski pomagali.

Prvo pojačanje Crvene zvezde u letnjem prelaznom roku je Kings Kangva.

– Pratili smo ga poslednja tri meseca i on je neko ko je eksplodirao u Rusiji. Imali smo informacije o njemu i doveli ga, da smo čekali, izgubili bi ga. Standardan je reprezentativac Zambije i najbolji igrač Arsenala iz Tule, predložili su ga skauti, a na kraju sam zvao Grofa Božovića koji je rekao da ukoliko ga mi ne dovedemo, otići će u neki od najvećih klubova iz Rusije, te istakao da garantuje za njega. Kangva je prava “osmica”, ali može da igra sve pozicije u veznom redu, i ofanzivnije, i defanzivnije, pravi “boks tu boks” igrač. Takav profil smo tražili. Što se tiče Adoa iz Šerifa, videćemo, tražimo još neka rešenja i sa Marinom sagledavamo sve opcije. To što smo zainteresovani, ne znači da smo zainteresovani samo za njega na toj poziciji.

Povezana vest:  Pujol: Videćemo kako će se Nejmar snaći u Evropi

Terzić izuzetno ceni kvalitete Seku Sanoga.

– Nije vreme za rastanak, jer je on izuzetno zahvalan igrač, profesionalac i neko ko je potreban klubu. Pregovaramo sa njegovim agentom oko novog ugovora i verujem da ćemo naći zajednički jezik.

Sa Markom Marinom dolaze i kontakti, kao i velika skauting mreža.

– Ne ograničava se Marin samo na Nemačku, igrao je i u Engleskoj, Španiji, Turskoj, Grčkoj i fudbal je njegov život. Neverovatna je mreža koju ima, poznanstva, kontakti, posvećenost fudbalu 24 sata dnevno. Imaćemo veliku korist od toga i siguran sam da će Zvezda profitirati od toga.

Naš generalni direktor smatra u Superligi nema igrača koji mogu odmah da odgovore na zahteve Crvene zvezde.

– U ovom trenutku zaista nema onih koji mogu odmah da odgovore onome što tražimo. I ti mladi igrači koji se pojave, uvek postavimo pitanje da li su bolji od onih koje imamo u Grafičaru. Zvezda je dovela sve što je kvalitetno u Omladinsku školu, i već posle staža u omladincima, idu u Grafičar. Da li su ovi koji igraju Superligu bolji od Lučića iz IMT-a ili Babića, braće Mituljikić i Lekovića iz Grafičara? U ovom trenutku nema igrača u Superligi koji može da odgovori našim zahtevima, a pričamo o Ligi šampiona. Mi toliko dominiramo da osvojimo 100 bodova, i to smo ispustili poene protiv Radnika i Vojvodine i to  našim greškama, slabim danom, potcenjivanjem protivnika. Ne sme to više da nam se dešava, da dozvolimo Partizanu da ima sedam bodova prednosti. Srećom, nisu to znali da iskoriste.

Govorio je i o srpskim fudbalerima koji igraju u inostranstvu i mogućnosti da se vrate ili dođu u Crvenu zvezdu.

– Imali smo kontakte sa Ristićem, ali on je završio u Benfici. Ono što nama treba, traže i veliki evropski klubovi. Važno je da imamo kostur od osam, devet domaćih igrača i da imamo prostor za četiri stranca na terenu, s obzirom da Kanga koji je siguran, ima srpski pasoš. Za Ohija imamo ponude, a neki stranci nisu zadovoljili i tražimo model da se raziđemo. Kada sam prvog dana došao u Crvenu zvezdu, naučio sam od Dragana Džajića da je u Zvezdu najskuplji neuspeh. Zato mogu da kažem da je prošlo vreme kada je Zvezda dovodila prosečne igrače, i sada je momenat da se iskorači i da se dodatno pojačamo. Ako hoćemo da imamo epitet najboljeg kluba u regionu i da prevaziđemo Olimpijakos i Dinamo koji plaćaju obeštećenja od dva miliona evra bez problema, onda moramo da iskoračimo. Svesni smo da sa našim budžetom koji je od 35 do 40 miliona evra, pravimo nestvarno dobre rezultate.

Veći deo sezone zbog povrede propustio je i mladi Nikolić, koji će biti spreman za narednu sezonu.

– Veljko Nikolić je za mene najbolji igrač Crvene zvezde. On je vukao povredu od naše generalne probe u Austirji, a medicinska služba na vreme nije konstatovala to i tek je 18. februara operisao ono što je „vukao“ od juna, kod vrhunskog stručnjaka u Lionu, tako da u pripreme ulazi sa velikim ambicijama.

Fokus je na dovođenju igrača, a ne na prodajama.

– Ne razmišljam o tome koga ćemo prodati, već o tome ko će doći, jer imamo novca na računu i isplatili smo sve što smo trebali da isplatimo. Fokus je na 12. jun i početak priprema, te da se što bolje spremimo za Ligu šampiona. Ne možemo da se odrekemo Ohija, bez obzira na ponudu koju imamo za njega, dok ne dovedemo zamenu, ali intenzivno radimo na rešenju i dovođenju dobrog špica. Ne čekamo nikakve odluke FIFA vezane za Rusiju, jer možemo da platimo obeštećenja, kao što smo i za Kangvu platili.

O tome ko će od mladih igrača napraviti iskorak naredne sezone kao što je Eraković to učinio ove, zavisiće od Dejana Stankovića, ali i priprema koje slede.

– Zavisi sve od toga za koga se Stanković odluči kad je reč o mladim igračima. Možda Eraković ponovo ostane kao bonus, za sada je stav da ostaje. Ne verujem da će biti tu mnogo prostora za mlade igrače, ali ima bonusa koji su prošli period adaptacije, tu pre svega mislim na Motiku i Stanić, ali i na one koji dolaze, poput Lekovića. Sve zavisi od njih, vodićemo dosta mladih igrača na pripreme, imaće šansu i na njima je da iskoriste.

Profil špica koji se traži – mlad i brz.

– Što se Dzjube tiče, postojala je ideja, ali niko iz kluba nije razgovarao sa njim. Kada smo analizirali došli smo do zaključka da nam treba drugačiji profil igrača, mlađi i brži, tako da smo odustali od toga i više su se ruski meidji bavili dolaskom Dzjube.

Još pre tri godine, Zvezda je raspisala konkurs za idejno rešenje novog stadiona.

– Naš tim intenzivno radi na svemu tome, ali je kompleksna pravna regulativa. Raspisali smo konkurs još pre tri godine i nagradu je dobila italijanska državna kompanija koja pripada železnicama Italije. Stadion bi bio sa atleskom stazom, to je 65 miliona evra i vodilo bi se kao rekonstrukcija, ali biće potpuno novi stadion. Želimo da na kvalitetan način podignemo komfor gledaocima i intezivno radimo na tome da kupimo zemljište blizu aerodroma gde hoćemo da gradimo moderan trening kamp sa devet terena.

Nedavno se na jednoj proslavi susreo sa velikim brojem zvezdaša koji igraju u inostranstva.

– Nije realno da pričamo o povratku. Bili su tu – Grujić, Mladenović, Lazović, Kolarov,Tošić i još mnogi, ali svi su u ozbiljnim klubovima i nije realna priča. Više smo kroz šalu pričali o svemu. Dolazili su i pojedini igrači Partizana da se jave, a hteo sam da donesem oba pehara na sto, da im dozvolim da ih pipnu i da se slikaju sa njima, jer ko zna kad će imati priliku sledeći put.

Govorio je Terzić i o tome koliko je realno da se Nemanja Radonjić vrati u Crvenu zvezdu ovog leta.

– Razmišljali smo o toj opciji, ali smo više okrenuti svojim igračima. Kada nemate potpunu kontrolu nad igračem koji je kapital kluba i kog ne možete da prodate, već je tu kao pozajmljen, jednostavno to se nije pokazalo kao dobro rešenje. Međutim, Radonjić je profil igrača koji nam treba. A što se tiče Olimpijakosa i igrača iz tog kluba, razgovarao sam sa Marinakisom, nije lak pregovarač, samo ću to reći.

Povezana vest:  Rezultati prvih utakmica baraža za Ligu šampiona

Povukao je Terzić paralelu između Crvene zvezde i večitog rivala.

– Naravno da smo u velikoj prednosti u odnosu na večitog rivala i zaista ne volim da komentarišem Partizan. Oni su nam najveći rival, imaju bogatu istoriju i niko nema pravo da priča negativno o njima. Ipak, Zvezda se u prethodnim godinama pokazala kao ozbiljan klub sa ozbiljnim rukovodstvom. Osvojili smo pet titula u nizu, dominirali, sada i produžili ugovor na još tri godine sa našim uspešnim trenerom. Tu su i produžeci ugovora sa nosiocima, imamo „kostur“ tima. To je sve što oni nemaju, već u narednu sezonu ulaze sa novim trenerom, igračima, u lošem ambijentu. Svedoci ste koliko nam narod veruje, kada na poslednju utakmicu u Superligi koja odlučuju o prvaku, FSS postavi bine na oba stadiona, kod nas dođe 43 hiljade ljudi, a tamo tri hiljade. To pokazuje da javnost i narod veruju Zvezdi, a u ovu sezonu ćemo uči još jače, moćnije i dominantnije, bez  opuštanja koje nas je skupo koštalo protiv Radnika i Vojvodine. Navijači su na minus pet doneli transparent – „Minus pet – mi verujemo“, a ja sam dva meseca pre toga u jutarnjem programu rekao da odlazim iz kluba, ako ne budemo šampioni. Po komandnoj odgovornosti – ja sam kriv, jer sam imao odrešeen ruke da se okružim boljim saradnicima, a čim nismo šampioni, znači da nisam dobro radio svoj posao. Mnogi su mi rekli da ne može Zvezda stalno da bude šampion, ali ja to hoću i za mene i moje saradnike – Zvezda stalno mora da bude šampion.

Igrači uživaju u Zvezdi, ne razmišljaju o odlasku.

– Nekad se iz Zvezde bežalo, a danas igrače „puškom“ ne možemo da „oteramo“, eto tako se danas osećaju u klubu i to je za nas koji smo tu najveći kompliment. Dobra atmosfera, dobra primanja, gde igrači ovde imaju veće plate nego u inostranstvu, ali oni su zaradili svaki dinar.

Sve insinuacije oko odlaska trenera Dejana Stankovića, rešene su potpisivanjem novog trogodišnjeg ugovora.

– Klub je živ organizam i svi imamo faze. Zvezda je težak klub, najlepše je kad se pobeđuje i najteže kad se gubi, sve to nosi ogroman pritisak i Stankoviću nije lako. Svi koji smo ovde smo ubeđeni da smo rođeni za velike stvari, a biti u Zvezdi je to. Pritisak moramo da iznesemo kao muškarci i profesionalci, i sve te faze trenera Stankovića gledam na taj način. On je potpisao novi ugovor, zadovoljan je ovde i nadam se da će ostati dugo ii zajedno se radovati. Prezadovoljni smo njegovim radom, on je srećam ovde, a kada klub retko menja trenere to pokazuje stabilnost.

Osvrnuo se Terzić i na dugovanja Crvene zvezde.

– Uvek kada pričam o dugu, to se zloupotrebi. Ne dugujemo ništa što nas obavezuje, da dugujemo – platili bismo. Svaki ozbiljan biznis na svetu funkcioniše kroz kredite od banaka i fondova. Uspešnost Zvezde se meri time da li narod zadovoljan ode sa stadiona, i time da li smo šampioni. Čim svakog tromesečja od UEFA dobijamo pozitivan izveštaj, to je dokaz da dobro poslujemo. Imamo dugove, ali meni je bitno da ne opterećujemo redovno poslovanje kluba i da izvršavamo tekuće obaveze. Neke dugove koje imamo regulisaćemo na osnovu projektovanog prihoda koji očekujemo u narednim mesecima.

Planiraju se pojačanja, iako Zvezda već sada ima kompletan tim.

– Očekujem tri pojačanja  do početka prvenstva, mada mi već sada imamo kompletiran tim i dominantni smo. Imamo sreću da zbog rezultata koje smo postizali i koeficijenta krećemo tek 2. avgusta da igramo Evropu. Kangva nam je bio važan, jer da smo zakasnili, on bi otišao negde drugde. Posle njega, prioritetni su nam – desno krilo, špic i zadnji vezni, tim redosledom. Najbolje je da dođu što pre, ali nije lako, jer mnogi igrači čekaju 31. avgust da vide šta će i kako će. Ipak, da budem precizniji, u narednih 15 do 20 dana mislim da ćemo privesti kraju prelazni rok, najkasnije do kraja juna.

Terzić bi voleo da Milan Pavkov do kraja karijere ostane u Zvezdi.

– Iskreno, voleo bih da Pavkov ostane u Zvezdi do kraja karijere. Lepo zarađuje i zadovoljan je, ali ako mu se ukaže šansa da reši egzistenciju porodice, izaćićemo mu u susret. On je jedan od najkorisnijih igrača Zvezde u istoriji kluba kada uzmemo u obzir ulaganja, ulaske s klupe i broj „rešenih“ mečeva. Dobrica i kvalitetan igrač, uopšte nije slučajno što je simbol navijača.

Dotakao se naš generalni direktor i Kristijana Pićinija

– U Pićinija veruje selektor Italije Manćini koji ga je zvao u reprezentaciju. Dovoljno sam rekao.

Govorio je i o strancima koji nisu opravdali očekivanja.

– Pričao sam koliko je Zvezda težak klub i da mnogi dobri igrači koji su došli nisu uspeli da se snađu. Falko je jedan od njih, sve zna, izvanredan igrač, ali se nije snašao i videćemo tokom leta da nađemo rešenje da se vrati u Italiju. Sa Bakajokom se razilazimo, a Živković ima ugovor. Iskreno, očekivao sam više od njega, ali to je stvar karaktera, gde nije uspeo da se izbori sa pritiskom koji nosi Zvezda.

Za Bena uvek ima mesta u Crvenoj zvezdi.

– Ben je najbolji stranac u istoriji Crvene zvezde i to zvanično. Ostavio je veliki trag, i za njega ima mesta, konkurisaće ravnopravno za tim. Ne treba pričati o njemu, mnogo je dao Zvezdi. Imamo 56 utakmica u sezoni i ne može 11 igrača da iznese to, zbog toga moramo da na svakoj poziciji imamo dva kvalitetna rešenja – zaključio je Terzić.

Foto: Antonio Ahel/ATA Images