Wayne Rooney of Manchester United celebrates opening goal

Ćavi: Barseloni bi dobro došao Vejn Runi

 

Jedan od najboljih fudbalera Barselone, Ćavi Ernandez ocenio je danas da bi se Englez Vejn Runi odlično uklopio u stil igre prvaka Španije.

-Roni je neverovatan, mogao bih da igra u Barseloni. Znam da će sada mediji da prenesu da sam rekao da on dolazi u naš klub. Ne, ono što želim da kažem da je on vrsta igrača koja je idealna za Barselonu –

Povezana vest:  Odigrano osmo kolo Lav zlatne lige u malom fudbalu, Pinkovci na drugom mestu

rekao je Ćavi britanskim medijima.

Runi je nedavno priznao da se divi Barseloni i da je aplaudirao ispred televizora posle prenosa derbija sa Realom iz Madrida, kada su Katalonci slavili sa 5:0.

Ćavi je ponovio i da bi voleo da kapiten Arsenala i njegov saigrač iz reprezentacije Španije Sesk Fabregas dođe u Barselonu. Uprava Arsenala tražila je više desetine miliona evra za transfer i, zasad, od dolaska Fabregasa nema ništa.

Povezana vest:  Milić: Privedeno oko 20 navijača

-On je počeo karijeru u Barseloni i vezan je za klub. Verujem da bi se i ja tako osećao. Njegova cena sada je visoka, ali na kraju svaki fudbaler završi tamo gde želi da igra. Zato mislim da će i Fabregas završiti u Barseloni – kazao je Ćavi.

Španac je ocenio i da je najbolji centrali „vezni“ igrač u poslednje dve decenije fudbaler Mančester junajteda Pol Skols.

-On je pravi uzor, za mene je najbolji centralni vezista u poslednjih 15 ili 20 godina. Ima sve, dodavanje, postiže golove, jak je i ne gubi loptu. Da je Španac, možda bi ga svi cenili malo više – zaključio je 31-godišnji Ćavi.

Povezana vest:  Meksički mogul postao većinski vlasnik Ovijeda

Ovaj fudbaler je igrao samo za Barselonu, sa kojom je osvojio dve Lige šampiona, pet titula prvaka Španije, jedan španski kup i jedan Superkup Evrope. Sa selekcijom Španije bio je prvak Evrope 2008, a prošlog leta osvojio je i titulu svetskog šampiona.