kleo_slavlje_vs_indjija

Predsednik Guangdžoua: Pregovori o dolasku Klea bili teški

 

Predsednik kineskog fudbalskog kluba Guangdžou izjavio je danas da su pregovori o dovođenju Brazilca Klea iz Partizana bili veoma teški, ali da su vredeli jer se radi o odličnom igraču.

-To su, verovatno, najteži pregovori u kojima sam do sada učestvovao. Ipak, vredelo je, jer je važno da kineski klubovi počnu da dovode najkvalitetnije fudbalere – rekao je Jongdžuo Liu kineskim medijima.

Povezana vest:  38. KOLO SERIJE A, Inter osvojio duplu krunu!

Kleo je juče sa kineskim klubom potpisao četvorogodišnji ugovor, a Partizan je dobio 3,2 miliona evra. To je novi rekord kineskog fudbala za transfer igrača.

-Znam da sada neću moći da igram u evropskoj Ligi šampiona. Nema problema jer tu je azijska Liga šampiona koja je takođe veoma kvalitetno takmičenje. Radujem se novom izazovu – rekao je 25-godišnji Kleo kineskim novinarima.

Povezana vest:  Pomak Srbije za jedno mesto na listi FIFA

Brazilac sa pašosem Srbije je ove sezone postigao 10 golova za Partizan u 12 utakmica u kvalifikacijama i grupnoj fazi takmičenja u Ligi šampiona. Kleu će društvo u novoj ekipi praviti još jedan Brazilac, igrač sredine terena Muriki.

Ekipa Guangdžoua prošle godine osvojila je prvo mesto u kineskoj prvoj ligi i sada je očekuje učešće u Superligi te zemlje.

Povezana vest:  Rašović:Partizan spreman za kvalifikacije u Ligi šampiona