ENGLESKA VESTI
Vest Hem možda menja ime u Vest Hem Olimpik
engleska_logoPotpredsednica engleskog premijerligaša Vest Hema Keren Brejdi rekla je danas da bi taj fudbalski klub mogao da promeni ime u „Vest Hem Olimpik“, ako od 2012. godine pređe na novi stadion u Londonu.
Dejvid Saliven i Dejvid Gold su prošle nedelje preuzeli Vest Hem. Oni planiraju da presele klub sa Apton parka na novi Olimpijski stadion u Londonu.
-Svidja mi se ideja da nazovemo klub Vest Hem Olimpik. Oni koji se protive selidbi na novi stadion pomalo su slepi i pomalo glupi – navela je Brejdi u kolumni koju piše za list San.
Brejdi je rekla i da se nada da na prelazak Vest Hema na Olimpijski stadion neće uticati odluka organizatora da posle Igara 2012. godine smanje kapacitet stadiona sa 80.000 na 25.000 sedišta.
-Navijači Vest Hema mogu da ispune stadion od 55.000 sedišta i to svi moraju da imaju u vidu – rekla je Brejdi.
Čelsi i Reding u petom kolu FA Kupa
Fudbaleri Čelsija nastavili su odbranu titule u FA Kupu današnjom pobedom protiv drugoligaša Prestona od 2:0, u utakmici četvrtog kola tog takmičenja.
Čelsi je poveo u 37. minutu golom Nikolasa Anelke, posle asistencije Mihaela Balaka. To je bio njegov četvrti gol na poslednjih pet utakmica.
Konačan rezultat postavio je Danijel Staridž u 48. minutu. Floran Maluda dobro je izveo korner, lopta je došla do Džona Terija koji je glavom neuspešno pokušao da savlada golmana domaćih, ali Staridž se dobro snašao i iz dobre situacije postigao gol.
U petom kolu je i drugoligaš Reding, koji je golom Sigurdsona u 87. minutu pobedio premijerligaša Barnli. Reding je u trećem kolu eliminisao Liverpul posle produžetka sa 2:1.
Ferguson traži podršku od navijača
Trener Mančester junajteda Aleks Ferguson rekao je danas da razume zabrinutost navijača zbog finansijskih problema u kojima se klub nalazi, ali je zatražio od njih da pruže podršku ekipi.
Mančester junajted se nalazi u teškoj finansijskoj situaciji, klub duguje 716,5 miliona funti. Vlasnik Junajteda porodica Glejzer je u pokušaju da smanji dug od prodaje deonica sakupila 504 miliona funti.
-Porodica Mančester junajteda je pod pritiskom zbog finansijske situacije u kojoj se klub nalazi. Navijači su nezadovoljni, ali ne smemo da dozvolimo da nas ti problemi razdvoje – rekao je Ferguson.
-Siguran sam da su naši protivnici sada zadovoljni jer misle da nismo u dobrim odnosima sa navijačima. Ne smemo da izgubimo iz vida naš cilj – da napravimo jak fudbalski klub koji će osvajati trofeje – dodao je on.
Mančester junajted se nalazi na petom mestu na premijerligaškoj tabeli sa 10 bodova zaostatka za vodećim Čelsijem i Arsenalom.
Everton dovodi Senderosa na pozajmicu
Engleski fudbalski prvoligaš Everton saopštio je danas da će dovesti defanzivca Arsenala Filipa Senderosa na pozajmicu do kraja sezone.
U saopštenju Evertona se navodi da će dogovor sa 24-godišnjim švajcarskim internacionalcem biti završen u sledećih 48 sati.
Senderos je u Arsenal dossao 2002. godine, ali nije uspeo da zadrzzi mesto u startnoj postavi. Prelaskom u Everton zzeli da se odrzzi u formi pred Svetsko prvenstvo u junu.
Povezana vest:  ŠPANSKA LIGA, Rezultati 18. kola Primere i tabela