Ćiro Blažević pred Uefom

ciroblazevicfudPre nego što je sa aerodroma Pleso poleteo za Kinu, Miroslav Ćiro Blažević svratio je na čašicu prijatnog razgovoru kod Uefe u Grazu. Razlog – nameštanje utakmica. 
Bivši selektor BiH i Hrvatske Miroslav Blažević završio je u Austriji koja je ovih dana inače prepuna Hrvata. Ali „trener svih trenera“ nije došao da lično da podršku rukometašima, nego je bio na ispitivanju zbog nečasnih radnji u fudbalu.
-Ništa strašno, razgovarao sam s tri gospodina. Ni u jednom trenutku nisam stekao utisak da me za nešto ozbiljno terete ili da postoji neka sumnja. Uostalom, ja sam najbolje znam da me niko ni za šta i ne može kriviti – rekao je Ćiro za jedan hrvatski dnevni list.
Navodno je predmet rasprave bio snimak telefonskog razgovora iz Nemačke u kojem neidentifikovani ljudi planiraju nemoralnu ponudu za Blaževića. Ona je trebala da se dogodi uoči odlučujuće kvalifikacione utakmice za SP između BiH i Turske, a Ćiro bi, prema toj priči, za poraz dobio pola miliona evra. Osobe na telefonskom snimku navodno su htele da uvere Blaževića da je utakmica ionako prodana, a da su „kupljen“’ igrač odbrane Spahić i golman Supić. 

Povezana vest:  Zvezda u kontrolnom meču pobedila Mordoviju