david_barral_sporting_de_gijon

Sporting zaustavio Barselonu

Rekordnom nizu od šesnaest uzastopnih prvenstvenih pobeda stigao je kraj na stadionu El Molinon. Barselonina fudbalska ekipa odigrala je na gostovanju kod Sportinga u Hihonu 1-1.

Malo je ko očekivao da će Sporting zaustaviti Barselonin niz, međutim, upravo se to dogodilo u utakmici u kojoj je domaćin iskoristio jedini udarac prema golu Viktora Valdeza za prvi remi Barselone na strani ove sezone. Do ove subote igrači Žozepa Gvardiole bili su u savršenom nizu od deset uzastopnih pobeda na strani, nizu koji je prekinut golom Davida Barala (s leve strane u 16. minuti) i uz mnoštvo intervencija Sportingovog golmana Ivana Kuelara.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, U Rustenburgu duel "srećnika" iz prve faze Mundijala

Kapitulirao je bivši golman mlađih selekcija španske fudbalskih reprezentacije samo jednom, u 79. minuti, kada ga je lepim lob-udarcem nadmudrio David Vilja. Za sve ostalo može samo pobrati čestitke za odbranu svoje mreže.

Barselona je, očekivano, imala više od igre u ovom ogledu. Posed lopte od 78 posto koristila je za kreiranje napada koji su se nizali jedan za drugime, ali koji nisu „isprovocirali“ sedamnaestu uzastopnu pobedu i izjednačenje Interovog rekorda, kada su takmičenja u ligama evropskih klubova u pitanju.

Povezana vest:  Pelegrini: Imali smo karakter i veru u pobedu

Osvojenim bodom ili uz izgubljena dva, „katalonski ponos“ povećao je svoju prednost pred Real Madridom na Primerinoj tabeli. Iznosi ona sada osam bodova, a priliku da je smanje na pet igrači Žozea Murinja imaće u nedelju na gostovanju kod Espanjola.

Treću uzastopnu utakmicu na svom stadionu Visente Kalderon, a četvrtu u nizu izgubili s madridskog Atleticka. Ovaj puta savladala ih je Valensija 2-1 i to nakon što je Hoze Antonio Rejes doveo domaćina već u trećoj minuti u vođstvo i nakon što je Dijego Forlan u 58. propustio da realizuje jedanaesterac.

Povezana vest:  Kejta ide iz Barselone u kineski Dalijen

Propušteno od Atletika kaznio je Hoakin svojim trećim i četvrtim pogotkom sezone što je Valensiju dovelo do trećeg mesta tabele. Hoće li ondje i ostati znat će se u nedjelju nakon utakmice Deportiva i Villarreala, do sada najuvjerljivije pratnje vodećeg dvojca.