KUP_TROFEJ_PARTIZAN_SLAVLJE_1

KUP RADIVOJA KORAĆA 2011

Partizan odbranio trofej u Kupu

KUP_TROFEJ_PARTIZAN_SLAVLJE_3Košarkaši Partizana odbranili su večeras trofej u Kupu Radivoja Koraća pošto su u Železniku pobedili FMP sa 77:73 (12:22, 17:16, 22:19, 26:16).

Partizan je tako i četvrti put uzastopno osvojio trofej u Kupu, ukupno 12 u klupskoj istoriji, a FMP je do sada osvojio četiri trofeja.

Najefikasniji u timu Partizana bio je Kurtis Džerels sa 20 poena, Džejms Gist postigao je 13, a Nejtan Džavai 10. Jan Veseli koji je poenima u završnici odlučio o pobedniku, postigao je sedam poena i devet skokova.

U ekipi FMP-a Mile Ilić bio je najefikasniji sa 17 poena, Vuk Radivojević postigao je 16, a Filip Čović 15 peona.

Košarkaši FMP-a su vodili tri četvrtine i većim delom utakmice bili bolji, ali ipak nisu uspeli da pobede.

FMP je već na početku napravio veliku razliku, igrao je angažovanije i imao skoro duplo više skokova. Obe ekipe su loše šutirale, naročito Partizan, koji je za 10 minuta postigao samo dva koša iz igre, dvojka Veselija i „trojka“ Džerelsa.

Povezana vest:  Vujošević: Zaslužen poraz, izvinjavamo se navijačima

Problem za Partizan bile su lične greške kapitena Petra Božića, koji je sredinom prve deonice prvo zaradio treću ličnu grešku, a posle prigovora i tehničku, što je neobično za njega.

KUP_TROFEJ_PARTIZAN_SLAVLJE_2Sudije su dozvolile kontakt igru, a ekipe su „podelile“ šest blokada, od kojih crno-beli šest. FMP je u prvoj četvrtini u dva navrata imao 15 poena prednosti (18:3, 21:6).

FMP je u drugoj četvrtini održavao dvocifrenu prednost, zahvaljujući „trojkama“ Andreje Milutinovića, Čovića i Vladimira Ivelje. Crno-beli su ipak pre kraja poluvremena uspeli zahvaljujući pre svega Džerelsu da smanje na devet poena 29:38.

FMP je i u nastavku igrao dobro, počeli su da poentiraju Ilić i Čović, a Džerels je i dalje držao u igri Partizan, a nakon toga priključio mu se i Gist, koji je sa šest uzasopnih poena, ali i posle „trojke“ Dragana Milosavljevića bio zaslužan za to što su se crno-beli približili na kraju treće četvrtine na 51:57.

Povezana vest:  Bogdanović: Ostvarili smo cilj, želimo medalju

Treću četvrtinu obeležile nesportske lične greške i tehničke greške, koje su dobile obe klupe, ali nije bilo mnogo tenzije na parketu. Veseli je u tim trenucima zaradio četvrtu ličnu grešku.

Partizan je bolje zaigrao u poslednjoj četvrtini, Gistu se priključio Dušan Kecman, a posle „trojke“ Božića i poena Milosavljevića crno-beli su u 34. minutu prvi put poveli – 59:58, ne računajući početno vođstvo od 2:0.

Ilić je nakon toga u dva navrata vraćao vođstvo, nakon čega je meč ušao u penal završnicu, a trojica visokih igrača Partizana su imala po četiri lične greške.

KUP_TROFEJ_PARTIZAN_SLAVLJE_4Odlučujući trenutak dogodio se 2:40 minuta pre kraja kada je Čović promašio šut, a nakon toga fauliran je Veseli koji je pogodio oba penala za 69:67.

Povezana vest:  NBA VESTI, Chris Paul blistao

Ilić je izjednačio na 70:70, nakon toga Partizan nije iskoristio napad, ali je Kecman uspeo da ukrade loptu Radivojeviću,a Gist je pogodio oba bacanja za 72:70.

U nastavku, Radivojević je promašio oba bacanja, Kecman je zatim promašio „trojku“, ali je Veseli naleteo na odbijenu loptu i „zakucao“ za 74:70.

Ilić je nakon toga bio neprecizan sa penala, Džerels je ubacio jedno bacanje, a nadu FMP-u doneo je Čović „trojkom“ 10 sekundi pre kraja za 75:73. Ali, dilemu je razrešio Veseli, koji je oba puta bio precizan sa linije za slobodna bacanja.

Košarkaši Partizana su po završetku utakmice na parket izašli sa majicama na kojima je pisalo „veni, vidi, vici“, i brojem 12, koji označava broj osvojenih trofeja u Kupu.

Za najkorisnijeg igrača izabran je Gist, a prvi strelac bio je Džerels.

PHOTO: ataimages.rs