miko_hirvonen_bgd

RELI

Mika Hirvonen preuzeo vođstvo na reliju u Švedskoj

Mats Ostberg je posle etapa u petak bio u vođstvu, Norvežanin nije uspeo da izdrži i prepustio je vodeću poziciju Miki Hirvonenu.

Sjajni Finac, vicešampion iz 2009, uspeo je da preokrene situaciju u svoju korist i sada ima sedam sekundi prednosti u odnosu na drugoplasiranog Ostberga. I dok je u vrhu došlo do promene, na pozicijama tri i četiri stanje je isto kao i petak.

Osvajač titule iz 2003. Peter Solberg je i u novoj sezoni krenuo dobro iako je u pitanju privatni tim. Norvežanin je zadržao mesto koje ga vodi na podijum i veoma je blizu sunarodniku Ostbergu, jer je njegov zaostatak za Hirvonenom skoro devet sekundi. Ista meta, isto odstojanje je i za Jari-Mati Latvalu, klupskog kolegu i sunarodnika Mike Hirvonena. Latvala je uspeo da se održi na četvrtom mestu i njegov zaostatak je gotovo deset sekundi.

Povezana vest:  MOTO GP, Repsol Honda dobila krila

Poslednji čiji je zaostatak za vodećim Hirvonenom manji od jednog minuta jeste Sebastijan Ožije. Francuz kasni za Fincem 15,8 sekundi. Očigledno da će danas biti vođena velika borba pošto prvih pet takmičara deli samo nepunih 16 sekundi, pa će automobili, ali i živci biti na testu do krajnjih granica.

Iza Ožijea je poveći prazan prostor sve do njegovog klupskog kolege i sunarodnika Sebastijana Loeba koji za Hirvonenom zaostaje 1:42,1 minuta. Sedmostruki šampion očigledno ne voli vožnju po snegu, što je i sam u nekoliko navrata isticao u prvi plan pa ovakav trenutni plasaman i ne čudi.

Povezana vest:  Borković ponovo na podijumu

Rezultati: 1. Miko Hirvonen (Finska, Ford Fiesta) 2:24:56,1, 2. Mats Ostberg (Norveška, Ford Fiesta) + 7,4, 3. Peter Solberg (Norveška, Sitroen DS3) + 8,9, 4. Jari-Mati Latvala (Finska, Ford Fiesta) + 10,9, 5. Sebastijan Ožije (Francuska, Sitroen DS3) + 15,8, 6. Sebastijan Loeb (Francuska, Sitroen DS3) + 1:42,1, 7. Kimi Raikonen (Finska, Sitroen DS3) + 5:05,5, 8. P. Anderson (Švedska, Ford Fiesta) + 5:30,07, 9. P. Sandel (Švedska, Škoda Fabia) + 7:44,8, 10. Metju Vilson (Velika Britanija, Ford Fiesta) + 7:46,2…

Povezana vest:  Borković osvojio novih 10 bodova na prvoj trci u Monci

PHOTO: ataimages.rs